Pälkäne palkitsi urheilijoitaan – Vuoden ohjaaja ja Kunnon kuntalainen -tunnustukset vapaaehtoistyölle

Pälkäneen kunnan sivistyslautakunta palkitsi perjantaina viime vuonna menestyneitä pälkäneläisiä urheilijoita ja muita liikuntatoiminnassa ansioituneita. Takarivi vasemmalta: Rauli Aho, Kalle Äijälä, Severi Penttinen, Martta Mattila, Pentti Lahtinen. Eturivi vasemmalta: Tiina Kokkola, Riitta Ranta, Minna Vuorinen-Ojanperä, Jenna Minkkinen ja Annukka Linnainmaa. Palkituista kuvasta puuttuvat Aaro ja Ilmari Aho sekä Katja Linnainmaa.

Pälkäneen kunta jakoi viime viikolla Vuoden ohjaaja ja Kunnon kuntalainen -tunnustukset liikuntatoiminnassa ansioituneille ja muisti kannustusstipendein viime vuonna menestyneitä nuoria urheilijoitaan.

Vuoden 2023 ohjaajaksi valittiin Pälkäneen Luja-Lukon kuntojaoston vapaaehtoisohjaajat. Heistä Leea Närhi, Auni Roikola ja Hannele Haataja vetävät kolmea vesijumpparyhmää Aitoon koulutuskeskuksella liikuttaen viikoittain noin 30 henkilöä. Tanssiryhmien ohjaajat Eliisa ja Pentti Lahtinen sekä Minna Vuorinen-Ojanperä puolestaan järjestävät Luopioisten Seuratalolla paritanssi- ja senioritanssiryhmiä, joihin osallistuu 40 aktiivista tanssijaa.

Tunnustukset jakanut liikuntakoordinaattori Petri Ketola kiitteli Luja-Lukon kuntojaoston toimintaideologiaa, jolla synnytetään vertaisohjaajatoimintaa.

– Tavoitteena on viedä toimintaa ja osaamista oman seuran ulkopuolelle ­– yhteistyöllä monipuolistetaan kaikkien yhdistysten tarjontaa. Vastuuta jakamalla myös varmistetaan, ettei kukaan rasitu liikaa, Pälkäneen Luja-Lukon kuntojaoston puheenjohtaja Pentti Lahtinen valotti.

 

Fyysistä ja psyykkistä hyvinvointia

Kunnon kuntalainen tunnustuksen sai Pälkäneen Seniorit ry, jonka toimintaan kuuluu viikoittain kokoontuvat kuntosali-, kävely- ja keilailuryhmät. Yhdistys järjestää myös patikointiretkiä ja kaverikävelyitä, jossa kannustetaan muita ikäihmisiä mukaan ulkoilemaan ja liikkumaan.

– Fyysisen kunnon ylläpidon lisäksi vähintään yhtä tärkeää on psyykkinen puoli. Yhdessä kävellään ja keskustellaan – kohdataan toisia, yhdistyksen puheenjohtaja Tiina Kokkola muistutti.

 

Kannustusstipendi yhdeksälle

Urheilijoiden kannustusstipendejä myönnettiin yhdeksälle Pälkäneellä kirjoilla olleelle nuorelle urheilijalle, jotka olivat sijoittuneet vähintään SM-tasolla kuuden parhaan joukkoon.

Suunnistuksen ja hiihtosuunnistuksen saralla stipendin saivat veljekset Aaro, Rauli ja Ilmari Aho sekä siskokset Annukka ja Katja Linnainmaa, salibandyssa Tampereen Ilveksen riveissä pelanneet Kalle Äijälä ja Severi Penttinen ja yleisurheilussa Martta Mattila ja Jenna Minkkinen.

Kannustusstipendin saaneita olivat myös:

Aaro Aho, suunnistus, H 21, Valkeakosken Haka: SM-erikoispitkä 2., SM-pitkä 4., SM-knockout-sprintti 5., maajoukkueen haastajaryhmässä, EM-kilpailuedustus.

Ilmari Aho, hiihtosuunnistus, H21, Valkeakosken Haka: SM-viesti 2.

Katja Linnainmaa, suunnistus, D20/D21, Rastiketut: SM-viesti 3., SM-sprinttiviesti 1., SM-sprintti 6.