Rehti Kangasala vastaa muille valtuustoryhmille

Kirjoitimme mielipidekirjoituksen ”Valtuuston kokoa on pienennettävä”.

Vastineeksi tähän valtaosa valtuustoryhmien puheenjohtajista kirjoitti muun muassa, että ” Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistus ei vienyt leijonanosaa Kangasalan päätöksenteosta”. Emme näin kirjoittaneetkaan. Kirjoitimme, että ” Sosiaali- ja terveyspalvelu-uudistuksen myötä leijonanosa budjetistamme ja iso osa päätettävistä asioista on valunut Pirkanmaan hyvinvointialueen alaisuuteen”. Pidämme yhden lautakunnan verran asioita isona osana.

Kirjoituksessamme arvioimme lisäksi, että: ”Valtuuston kokoa tulee pohtia erityisesti nyt, tiukan taloudenpidon aikana. Kangasalan demokratia ”kustantaa” veronmaksajille arviomme mukaan noin miljoona euroa vaalikaudessa. Helposti voidaan arvioida, että alkuperäisellä, 43 valtuutetun kokoonpanolla toteutettu päätöksenteko olisi viidenneksen edullisempaa nykymalliin verrattuna.”

Tarkistutin sittemmin summan johtavalta viranhaltijalta ja hän laski, että luottamushenkilöjärjestelmän, siis kaikkien toimielinten kokouspalkkiot kustantavatkin peräti 1,4 miljoonaa euroa valtuustokaudelta. Eikä luvussa ole mukana edes matkakorvauksia, ansionmenetyskorvauksia eikä viranhaltijoiden kustannuksia!

Enempää kirjoitusta kommentoimatta toteamme vain, että mielestämme valtuuston kokoa koskevaa keskustelua pitäisi käydä yhdessä kaikkien valtuutettujen kanssa, eikä vain pienessä piirissä. Valitettavasti politiikassa yhteiset pelisäännöt vain ovat sellaiset, että enemmistö päättää, miten peliä pelataan. Tähän me Rehti Kangasala -valtuustoryhmän jäsenet tyydymme. Olemme kuitenkin mielissämme muiden valtuustoryhmien kirjoituksessaan esittämiin säästövaihtoehtoihin, muun muassa kokousten harventamisiin.

Jussi Haavisto ja Riku-Sippo Uotila

kaupunginvaltuutetut

Rehti Kangasala

 

Lue myös:

Vastine mielipidekirjoitukseen Kangasalan demokratian tilasta

Valtuuston kokoa pienennettävä – ”Valtuuston kokoa tulee pohtia erityisesti nyt, tiukan taloudenpidon aikana”