Kolmen kimpassa – matkailuyhteistyö Pälkäneen, Kangasalan ja Kuhmoisten kesken myötätuulessa

Kolmen kunnan – Pälkäneen, Kangasalan ja Kuhmoisten – yhteinen matkailuhanke etenee. Yhteinen matkailualue Lakeland Villages julkistettiin muutama päivä sitten. Tarkoituksena on herätellä niin kotimaan kuin ulkomaiden matkustajia puhuttelevien kokonaisuuksien avulla.

– Jatkuvasti mietimme kokonaisuutta ja sitä, miten mitkäkin toimenpiteet tukevat toistaan. Hiihtolomaviikon digikampanja on jo käynnissä ja laajempaa kesäkampanjaa suunnitellaan, sanoo projektipäällikkö Mesi Lähteenkorva.

Vuosi sitten Pälkäneen, Kangasalan ja Kuhmoisten kuntajohtajat allekirjoittivat sopimuksen kuntien yhteisestä matkailuhankkeesta.

– Kyse on pitkäjänteisestä prosessista yhteisen matkailualueen kehittämisessä. Pohjatyö on tehty, mutta mikään ei toimi ilman yrityksiä ja muita toimijoita.

Lähteenkorvan mukaan jo viime vuonna saatiin paljon asioita aikaan, ja esimerkiksi kausikyselystä saatiin arvokasta tietoa tulevaa suunnittelua ajatellen.

Ideat rohkeasti esiin

Mesi Lähteenkorva hyppäsi tehtävään noin yhdeksän kuukautta sitten Ruka–Kuusamo Matkailu ry:n sisällöntuottajan tehtävästä.

– Olen oppinut paljon. Olen pyrkinyt herättelemään toimijoita siihen, miten matkailu nähdään toimialana alueella. Joskus ollaan vähän ujosti piilossa.

Hänen pyrkimyksensä on kannustaa rohkeaan tekemiseen ja ideointiin. Paljon on jo sellaista arvokasta, mitä ei ehkä heti ymmärretäkään. Ideoiden jalostuminen teoiksi vie joskus aikaa.

Mesi Lähteenkorva on syntynyt Tampereella, ja lähialueet ovat sukulaistenkin kautta tuttuja entuudestaan. Hän on kasvanut Lohjalla, mutta asunut sittemmin ympäri Suomea aina Turkua, Naantalia ja Kuusamoa myöden.

Kuntien yhteistyön tavoitteena on kasvattaa alueen elinvoimaa ja löytää uusia avauksia. Talousarvioissa on varattu rahoitus kaksivuotiselle hankkeelle vuoden lisäoptiolla.

Jos katsoo vuoteen 2026, mitä silloin on saavutettu?

– Ajatukset ovat lähinnä tässä vuodessa ja siinä, miten matkailua saadaan vietyä eteenpäin ja miten näkyvyyttä saadaan entisestään lisätyksi. Monikanavaisuus näkyvyydessä on keskiössä vielä syvemmin.

Mesi Lähteenkorva toivoo, että kahden vuoden päästä olemassa olevia asioita on pystytty vahvistamaan ja laajentamaan. Myös uutta on syntynyt rinnalle.

 

Lue lisää:

Tyytyväisyyttä ja kehittämisen kohteita – kausiasukkaat saivat ääntään kuuluville Pälkäneellä ja Kangasalla

Mesi Lähteenkorva aloitti Kangasalan, Kuhmoisten ja Pälkäneen yhteistyöhankkeen vetäjänä

”Voisiko sattua makeampaan ajankohtaan” – Pälkäne, Kangasala ja Kuhmoinen solmivat sopimuksen matkailuyhteistyöstä