Vastaus mielipidekirjoitukseen omaishoitajan arjesta – ikäihmisten perhehoito voisi olla yksi vaihtoehto

Sydän-Hämeen Lehdessä oli 14.2.2024 mielipidekirjoitus otsikolla Omaishoitajan arjesta.  Kirjoitit omakohtaisen ja koskettavan kirjoituksen elävästä elämästä. Varmasti monen omaishoitajan elämästä. Me perhehoitajat nostamme hattua ja kunnioitamme työtänne.

Nimimerkki kyseli kirjoituksessa, mistä löytyisi luotettava, hyvä, ja kohtuuhintainen ympärivuorokautinen hoitopaikka. Meillä on tarjota yksi vaihtoehto tähän tarpeeseen. Ikäihmisten perhehoito on kaikkea yllä mainittua. Me toimimme Pirhan palveluvalikossa, joten meille pääsee oman alueen asiakasohjaajan kautta. Myös Pirkanmaan omaishoidon ja perhehoidon yksikkö vastaa kyselyihin. Asiakasmaksut ovat samat kuin muissakin Pirhan paikoissa.

Koska emme ole vain kodinomainen hoitopaikka, vaan oikeasti koti, on muutama tilanne, jolloin emme pysty vastaamaan hoidon tarpeeseen. Karkailevat ja erityisen levottomat ihmiset eivät sovi perhehoitajan kotona tuotettavaa hoitoon. Samoin jos on säännöllistä yöllistä hoidon tarvetta.

Meitä perhehoitajia on usealla Pirkanmaan paikkakunnalla, ja monilla on myös mahdollista ottaa uusia asiakkaita. Perhekodit ovat kaikki erilaisia, ja perhehoidon muotoja on pitkäaikaisen, tilapäisen ja päiväaikaisen lisäksi myös kotiin vietävä perhehoito.

Koska teemme samaa työtä kuin te, ymmärrämme tilanteenne!

Pirkko Kujanpää, Kangasala

Minja Hynnä, Valkeakoski

Johanna Ketola, Luopioinen

 

Lue myös:

Omaishoitajan elämä on raskasta – ”Jos minä vielä jaksaisin”