Ihmiset ja palvelut uhkaavat kadota Pälkäneeltä – ”Sote sai niin paljon negatiivisia asioita aikaiseksi”

Vähiin käy ennen kuin loppuu…? -mielipiteen (SHL 14.2.2024) kirjoittaja oli varsin oikeassa siinä, että ihmiset katoavat Pälkäneeltä. Syy siihen on silminnähden vähenevä väestö. Nuoret lähtevät kaupunkeihin opiskelemaan, lapsiperheet lähtevät sinne, missä on neuvola, terveyskeskus ja koulut lähellä. Myös muut palvelut kuten kaupat ja harrastuspaikat vetävät.

Pälkäneelle jäävät ne, jotka eivät enää pääse pois tai ne, joilla ei ole varaa lähteä kalliimman asumisen kohteisiin, eikä ole varaa käyttää keskustan palveluja.

Tämä sote sai niin paljon negatiivisia asioita aikaiseksi ja sehän näkyy nyt pienten kuntien asukasmäärissä, Pälkäne ei ole mitenkään eri asemassa sen suhteen. Maaseutu tyhjenee ja kaupungit haalivat asukkaat palveluiden määrillä itselleen. Kohta kunnilla ei ole varaa pitää edes perustoimintoja yllä verorahojen huvettua.

Kari Suomalaisen vitsi: Viraston luukulla oli lappu: Köyhien kuntien avustukset. Luukulle tuli ”katujen kolhima” ja sanoi, että tulin hakemaan niitä köyhien kuntien avustuksia, mää olen köyhä kunti.

Kaikille oikein toiveikasta ja elämänmyönteistä kevättä, toivotaan, että kesä tuo taas mukanaan meitä mökkiläisiä, jotka mielellämme käytämme paikallisia palveluita ja lähituotettuja elintarvikkeita pitääksemme Pälkäneen keskustan eläväisenä ja tukeaksemme yrittäjyyttä.

Sote vie ja kesä tuo