Lentopalloilijan pelikassi pengottavana – löytyi ainakin pelipäivän patukka, sakon loitolla pitävä varustus ja bokserit, joita käytetään vain pelipäivinä

Luja-Lukon lentopallojoukkueen libero Niilo Nurmi raottaa lukijoille pelikassiaan.

Mitoiltaan lentokoneen käsimatkatavaroihinkin käyvä selkäreppu on Niilo Nurmelle täydellinen treeni- ja pelikassi myös lentopalloon. Reppuun mahtuvat peli- ja punttikengät sekä paljon muuta olennaista – kuten erityiset pelipäivän bokserit.

– Pitkään jouduin selaamaan Zalandoa ennen kuin löysin nämä nykyiset. Vanhat hajosivat viime kesänä seitsemän vuoden jälkeen, Nurmi taustoittaa.

Nykyiset – Gymnationin vihreät kompressiobokserit – ovat olleet Luja-Lukon ykkössarjajoukkueen liberolle positiivinen yllätys. Ainoastaan pelipäivinä puettaville boksereille on hänellä tiettyjä erityiskriteereitä.

– Niiden pitää olla sen verran pitkät, että ne vähän näkyvät shortsien lahkeiden alta. Mielellään niiden pitää olla myös väriltään pistävät, että ne erottuvat.

Pelipäivänä olennaisia reppuun mukaan otettavia ovat myös ”pelipäivän patukka” ja ”pelipäivän energia”, eli esimerkiksi viime kerralla lakritsipatukka ja Tehon energiajuoma. Näissä Nurmella ja joukkuekaveri Tomi Perkiöllä on tiettävästi usein yhtenevä pelikirja.

Myös välipala on tarpeen. Riisifrutti tai omatekoinen hiilihydraattipitoinen juoma ovat yleensä ohjelmassa niin sanotulla pitkällä erätauolla, jotta energiaa riittää pelin ratkaisuhetkille.

Joukkueen oman linjauksen mukaan pelipäivän pakolliseen varustukseen eivät kuulu kirkkaat bokserit tai pikkupatukat, mutta jos paikalle saapuu ilman peliasua, lämmittelypaitaa, pelikenkiä tai pulloa, on pelaajalle tiedossa pienimuotoinen sakko. Näillä maksuilla katetaan kauden lopussa pidettävän yhteisen illan kustannuksia. Nurmi myöntää saaneensa yhden sakon, mutta ei puutteellisten varusteiden johdosta.

Niin peleissä kuin treeneissä Nurmi kuljettaa kassissaan pantterikuvioisia painonnostoremmejä.

– Ne ovat joskus jääneet matkasta, niin tein päätöksen, etten ota niitä ikinä pois laukusta.

Yhtä lailla sormiteipit, treenivihko ja särkylääke pahan päivän varalle kulkevat vakituisesti mukana. Tuoreimpana vakiopaikan kassista on lunastanut fascia-pallo, josta Nurmi on löytänyt avun viime aikoina oikkuilevaksi heittäytyneeseen selkäänsä.

Pidemmille vieraspelireissuille mukaan mahtuu myös kannettava tietokone, jolla saa matkan aikana vietyä eteenpäin opiskeluun liittyviä asioita.

Osalla joukkuekavereista on käytössä lentopallokäyttöön räätälöity pelikassi. Nurmen mukaan sen tärkein ominaisuus on suuri lisätasku, jonne saa sujautettua hikiset kengät ja polvisuojat – jollaisia Nurmi ei itse käytä – niin, etteivät ne turmele koko muuta kassin sisältöä.

Nurmi on seurannut hitusen huvittuneena pälkäneläisjoukkueen muiden jäsenien pelikassien sisältöjä.

– Ainakin Halttulan Vernerillä on sellainen hierontapyssy, jolla ammuskella pohkeita kun muut pallottelevat ja kikkailevat ennen pelien alkua. Perkiön pelikassissa puolestaan on niin paljon erilaisia kuumageelejä ja särkylääkkeitä, että olen välillä miettinyt, tarvitaanko joukkueelle erillistä lääkelaukkua ollenkaan.

Niilo Nurmen pelikassi on selkäreppu, joka soveltuu hyvin myös reppureissaamiseen. Ensi viikonloppuna mukaan ei pakata kannettavaa tietokonetta, sillä pälkäneläisjoukkueella on kotipeli. Vierasjoukkuekin saattaa saapua kevennetyin kapsäkein, sillä vastustajana on Isku Tampereelta.