Kolmen vuoden sopimuksen tehneestä maajoukkueluotsista LP Kangasalan uusi päävalmentaja – Arttu Keräsen aikakausi halutaan päättää mestaruusjuhliin

Nikolas Buser seuraa Arttu Kerästä LP Kangasalan monivuotisena päävalmentajana.

LP Kangasala on solminut kolmevuotisen päävalmentajasopimuksen sveitsiläisen Nikolas Buserin kanssa. Aikaisemmin Kuortaneella maajoukkue- ja valmennuskeskusvalmentajana toiminut Buser on myös Suomen naisten lentopallomaajoukkueen nykyinen päävalmentaja.

Hän sanoo arvostavansa hienoa työtä, jota kangasalalaisseurassa on tehty viime vuosina.

– On selvää, että LP Kangasala on yksi Suomen parhaista seuroista. Tämä on valmentajalle erittäin houkutteleva tilaisuus mahdollistaen työn innokkaiden, sitoutuneiden ja erittäin potentiaalisten pelaajien kanssa. Se, että joukkueessa on paljon maan kärkipelaajia, tekee LP Kangasalan ja Suomen naisten maajoukkueen valmennuksesta voimakkaan yhdistelmän, sillä näin voin auttaa pelaajia kehittymään entistäkin paremmin, Buser arvioi.

Uudella päävalmentajalla on jo pitkä valmennushistoria Euroopassa, sillä hän aloitti valmentajana Sveitsissä vuonna 2005, minkä lisäksi hän on valmentanut Saksassa vuosina 2011–2012 sekä Yhdysvalloissa vuonna 2014. Kotimaassaan Buser on opiskellut myös liikuntatieteen ja valmennuksen yliopistotutkinnot.

Tulevilla kausilla Buser haluaa jatkaa rakentamista viime vuosien aikana Kangasalla luodulle vankalle pohjalle.

– Yksi tärkeimmistä tavoitteista on auttaa pelaajia kasvamaan ammattiurheilijoiksi, jotka voivat ottaa seuraavan askeleen urallaan ja lähteä pelaamaan kansainvälisiin huippusarjoihin. Jos saavutamme sen, hyvät tulokset Mestaruusliigassa seuraavat sivutuotteena. Pyrimme nyt rakentamaan vahvan joukkueen, joka koostuu pelaajista, jotka todella haluavat saavuttaa korkeimman tasonsa ja ovat sitoutuneet tekemään siihen tarvittavan työn, hän linjaa.

Uuden päävalmentajan lisäksi LP Kangasala on solminut sopimukset joukkueen nykyisiin runkopelaajiin kuuluvien yleispelaajien Viivi Pyhäjärven, Iida Pölläsen ja Heini Ahtolan kanssa.

– Strategiamme on jo pidempään ollut valita joukkueeseemme kotimaisia potentiaalisia huippuyksilöitä. Tarjoamme heille mahdollisimman laadukkaan arjen, mikä luo edellytyksiä henkilökohtaiselle kehittymiselle ja auttaa sitä kautta koko joukkuetta. Viivi Pyhäjärvi, Iida Pöllänen ja Heini Ahtola ovat tästä hienoja esimerkkejä, LP Kangasalan puheenjohtaja Jarkko Laine kertoo.

LP Kangasalan tähtäimessä on luoda nuorille pelaajille maan parhaat edellytykset kehitysaskelille, joita vaaditaan esimerkiksi maajoukkueeseen tai kansainvälisiin huippusarjoihin etenemiseen. Arkeen kuuluu laadukas laji- ja fysiikkavalmennus, fysioterapia, kehonhuolto, sekä lisäksi ravinto- ja psyykkinen valmennus.

Laine on tyytyväinen Buserin kanssa saadusta pitkästä sopimuksesta.

Nykyisen päävalmentajan Arttu Keräsen valmentajasopimus päättyy tähän kauteen. Keräsen jo vuonna 2018 alkaneen päävalmentajakauden aikana LP Kangasala on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä Suomen kärkijoukkueista. Kirkkaimpina osoituksina Keräsen ansiokkaasta työstä ovat Mestaruusliigan hopeamitalit vuonna 2022 sekä Suomen Cupin voitto vuonna 2020.

Joukkue lähtee tuleviin pudotuspeleihin vielä kerran Keräsen johdolla tavoittelemaan mestaruutta.

– Arttu Keränen on ollut avainasemassa kehittämässä seuraa nykypäivän kestomenestyjäksi ja tänä keväänä haemme tälle ajanjaksolle arvoistaan kruunua, Laine sanoo.

Vuonna 1994 perustetulla LP Kangasalla on kesän jälkeen edessään 30-vuotisjuhlakausi.

– Uudet kiinnitykset antavat meille vahvan perustan lähteä rakentamaan tulevan juhlakauden joukkuetta, mutta samalla ne turvaavat joukkueelle myös työrauhan alkaviin pudotuspeleihin, seuran manageri Jani Huurne kertoo.