Vaikka Luopioinen yhä askarruttaa, esitys Pälkäneen terveysasemasta sai kunnanjohtajan huojentuneeksi – ”Merkittävä päätös asukkaidemme ja mielestäni myös kuntamme vetovoiman kannalta”

Pirkanmaan hyvinvointialueen hallitus käsittelee maanantaina terveysasemien palveluverkkoa. Aiemmin esillä on ollut ehdotus Pälkäneen, Luopioisten, Sahalahden, Vatialan ja Ruutanan terveysasemien toiminnan lakkauttamisesta, nyt käsittelyyn tuleva esitys on kunnille aavistuksen armollisempi.

Aluehallitukselle esitetään vihreän valon näyttämistä Pälkäneen, Ruutanan ja Vatialan terveysasemille, Luopioisten ja Sahalahden osalta ratkaisuja tehtäisiin erikseen ensi syksyyn mennessä.

– Jos ja kun päätös näin menee, on se merkittävä päätös asukkaidemme ja mielestäni myös kuntamme vetovoiman kannalta, sanoo Pälkäneen kunnanjohtaja Pauliina Pikka.

Hän uskoo, että ratkaisuun ovat voineet vaikuttaa sekä positiivisessa hengessä tehty vaikuttaminen että Pälkäneellä työskentelevä hyvinvointialueen henkilöstö. Merkityksensä on Pikan mukaan luultavasti myös sillä, että Pälkäneen terveysasema on kohtuullisen hyvässä kunnossa. Lisäksi lähiasemien määrää ollaan karsimassa myös Kangasalla, mikä voi heijastua siihen, ettei Kangasalan vähenevällä asemamäärällä pystyttäisi ottamaan vastaan sinne ohjautuvaa kasvavaa väkimäärää.

Kunnanjohtaja Pikan mukaan Luopioisissa käynnistyneen pilotin etenemistä seurataan mielenkiinnolla.

– Aika selkeästi on annettu ymmärtää, että siellä ei lähiasema säily, mutta se on vielä avoinna, voisiko kuitenkin terveysasema olla se fyysinen toimipiste, jossa liikkuvia palveluja tarjotaan. Näin me toki toivomme.

 

Lue myös:

Pälkäneelle esitetään lähiasemaa, Kangasalle kahta – kymmenen lähiasemaa aluehallitukselle esitettävässä listassa