Rokki soi lujaa koko illan nuorten bänditapahtumassa – ”Iso hatunnosto tällaisesta tapahtumasta, jossa nuoriso pääsee soittamaan ja kuulemaan elävää musiikkia”

Jean Hollmerus ja Sisu Saari ovat yhdessä rumpali Valtteri Heikkosen kanssa Sarama.

Jännittää. Negaation muusikot eivät epäröi myöntää, että yhtyeen nykykokoonpanon ensimmäisen keikan alla pintaan puskee tätäkin tunnetta. Takahuoneessa ohi kulkeva ja omaan esiintymisvuoroonsa valmistautuva Sisu Saari lohduttaa viisikkoa hymähtämällä, että häntä alkoi jännittää vasta sen jälkeen kun oli kuullut Negaation soittavan merkillepantavan hyvin sound checkissä samana iltapäivänä.

Eri puolilta Pirkanmaata jäsenensä koonnut metalliyhtye, joka on saanut riveihinsä myös pälkäneläisen Eero Jaakkolan ja kangasalalaisen Petrus Markkisen, treenaa tätä nykyä Pirkkalassa. Ensimmäinen yhteinen soittorupeama, jossa päädyttiin soittamaan Staminaa seurakunnan bänditilassa, naurattaa ryhmää vieläkin. Paikan järjesti seurakunnan töissä oleva bändin laulaja Jani Myllylä – jonka oma polku yhtyeeseen yhdistää vanhan koulukunnan sääntöjä haastavaa ja modernimpaa, digitaalisuutta yhdistävää rock-henkeä.

– Näin muusikoiden netissä ilmoituksen, jossa haettiin tietyn ikäistä laulajaa. En ollut koskaan aiemmin ollut laulajana ja olin haetusta ikähaarukasta neljä vuotta yli-ikäinen, mutta laitoin kuitenkin hakemuksen. Ensimmäinen tapaaminen olikin hyvä, ja kemiat kohtasivat heti, Myllylä nauraa.

Negaation kokoonpanon täydentävät rumpali Waltteri Santala ja kitaristi Juhani Aalto.

Lomamatka Pattayalle avasi illan reippaasti.

Nuoret muusikot näyttävät H-hetken kynnyksellä enemmän innostuneilta kuin jännittyneiltä. Näin heidänkin esikuvansa ovat aikoinaan laittaneet uraansa liikkeelle: olemalla mukana erilaisissa bändi-illoissa ja verkostoitumalla niissä muiden bändien ja kuuntelijoiden kanssa.

– Iso hatunnosto järjestäjille tällaisesta tapahtumasta, jossa nuoriso pääsee soittamaan ja kuulemaan elävää musiikkia, Petrus Markkinen kehaisee.

Bändi-illan päättäneen Negaation lisäksi Nuijantalon lavalle Pälkäneellä nousivat yhtä lailla paikallisväritteiset Lomamatka Pattayalle ja Sarama. Kitaristi-laulaja Anttoni Lindholmin, kitaristi Kalle Sorrelan, rumpali Veeti Vuorisen ja basisti Jarmo Kiljusen Lomamatka Pattayalle tarjoili suomirockin ja -punkin klassikoita hyvällä meiningillä. Basisti Sisu Saaren, rumpali Valtteri Heikkosen ja kitaristi-laulaja Jean Hollmerusin Sarama puolestaan johdatteli progressiivisen rockin pariin jopa vangitsevan psykedeelisellä otteella.

Tapahtuman järjestäjinä toimivat Pälkäneen nuorisopalvelut ja nuorisovaltuusto, mutta aivan viattomia bändi-illan syntyyn eivät ole soittajat itsekään. Idea alkoi itää keskinäisissä eri bändien jäsenten välisissä keskusteluissa jo viime vuoden puolella.

Negaation jäsenet valmistautumassa takahuoneessa nykykokoonpanonsa ensimmäiseen keikkaan Pälkäneen Nuijantalolla.

 

Kurkkaa Lomamatka Pattayalle -yhtyeen menoa Nuijantalon bändi-illan avauksesta: