”Kangasalan näkemyksen mukainen päätös” – kaupunginjohtaja Auvinen uskoo KHO:n päätöksen myötä ratkaisuja tekopohjavesiyhtiön tulevaisuudesta tehtävän kohtuullisen nopeasti

Kangasalan kaupunginjohtaja Oskari Auvinen arvelee, että korkeimman hallinto-oikeuden päätöksen myötä Tavase Oy:n osakaskunnissa tehdään kohtuullisen nopeasti ratkaisuja yhtiöön liittyen ja yhtiön toiminta nykymuodossaan päättyy.

– Kangasalla on päätetty, että Kangasala tulee ratkaisemaan asian omalta osaltaan, kun asiaan on saatu lainvoimainen päätös. Kun oikeuden päätös tulee lainvoimaiseksi, ratkaisu on selkeä, Auvinen sanoo.

Korkein hallinto-oikeus päätyi tekopohjavesilaitoksen lupa-asiaa käsitellessään näkemykseen, jonka mukaan laitoksen toteuttamiselle Pälkäneen ja Kangasalan harjumaisemiin ei ole edellytyksiä. KHO:n päätös on laittamassa pisteen yli 20 vuotta eri oikeusasteissa pyöritetylle prosessille.

– Päätös on Kangasalan näkemyksen mukainen. Kangasala on jo pitkäkestoisesti vastustanut asiaa ja ollut sitä mieltä, ettei tekopohjavesilaitos sovellu alueelle.

Auvisen mukaan Kangasalan oman vedenhankinnan tilanne on ilman tekopohjavesihankettakin hyvä. Hän kuitenkin uskoo, että kuntien välistä yhteistyötä puhtaan veden hankinnassa jatketaan esimerkiksi Tampereen Ruskoon kaavaillun uuden laitoksen tiimoilta.