Loukkuja vieraslajien päänmenoksi

Hyvä, että on mahdollisuus pienpetojen listimiseksi loukkuja lainata riistanhoitoyhdistyksiltä. Ehdottaisin kuitenkin tämän lisäksi, että Sydän-Hämeen Lehdessä (shl.fi 27.3.2024) mainittu yhdistys myös omaehtoisesti kävisi loukkuja asettamassa mökkiläisten rannoille, toki luvan kanssa. Tietäisivät asiantuntijoina, mihin loukut kannattaa laittaa. Varsinkin supit ovat niitä, jotka viihtyvät mökkien läheisyydessä, kun ihmiset ajattelemattomuuttaan heittelevät vaikka makkarankuoria maastoon.

Itse kun olen semi-invalidi, loukkujen asettelu on kohdaltani mahdottomuus, mutta kuitenkin haluaisin osallistua näiden pienpetojen hävittämiseen, joten siksi olisi oikein ilahduttavaa jos myös riistanhoitoyhdistys tai paikallinen metsästysseura loukkuja virittäisi ja lopettaisi eläimet jos joku vielä on henkiin jäänyt loukkuun mentyään.

Myös se, että mökeillä ei olla aina, ja tyhjillään olevan mökin piha on oikein hyvä suojapaikka vaikka tehdä pentue liiterin alle.

Metsästäjät myös kalastavat paljon ja liikkuvat luonnossa, paikoissa jossa pienpetoja on helppo havaita, siksi heidänkin apu olisi tervetullutta.

Uskon, että tällä yhteistyöllä alkaa taas teeret, metsot, pyyt, sorsat, koskelot, härkälinnut ynnä muut ynnä muut lisääntyä ja aiheuttaa meissä mökkiläisissä ihastusta ja sitä onnellisen kansan rakkautta luontoon.

Helmipöllön puputus

Lue myös:

Vieraspedot verottavat Kukkian lintukantaa – suojeluyhdistys ja riistanhoitoyhdistys lainaavat minkki- ja supiloukkuja