Ympäristöteko Rautajärvellä ja apua rehevöitymiseen?

Olen mökkeillyt Rautajärven suunnalla vuodesta 1971 ja surukseni olen huomannut, kuinka Kukkian ranta Rautajärven kartanon kohdalta on kasvanut umpeen pitkän matkan. Kun tulin seudulle ensi kertaa, Kukkian laineet lähes liplattivat tiessä kiinni.

Nyt tilanne on aivan toinen, kun järven ranta on rehevöitynyt umpeen. Kun tämän alueen ruo’ot ja muun kasvuston niittäisi pois ainakin muutaman vuoden ajan, uskoisin tilanteen vähitellen parantuvan entiselleen.

Järviä ennallistetaan sillä seudulla muitakin juurikin niittämällä pois järviruoko, ja se on hyvin tehokas keino, joten sitä nyt lämpimästi suosittelisin tähän Kukkian nurkkaan. Rautajärven kyläyhdistys on saanut paljon hyvää seudulla aikaiseksi. Olisiko tämä seuraava ympäristöteko, ehkä jo tulevan kesän projekti?

Vesille venhoni mielii, vaan kun ei pääse