Kolmen taiteenharrastajan näyttely avautui Galleria Art Villa Armaassa

Galleria Art Villa Armaassa avautui sunnuntaina 5. toukokuuta kolmen kuvataiteilijan Momentum-näyttely, jonka teokset tuovat esiin tekijöidensä vuosien hiomia taitoja ja mieltymyksiä taiteen tekemiseen. Kaikki ovat kokeneet työelämän siirtymisen myötä harrastuksensa katkeamisen, mutta jossain vaiheessa kutsumus on ollut niin suuri, että he ovat palanneet tuottamaan taidetta uudelleen. Ikä on tuonut rohkeutta käyttää värejä voimakkaammin ja kokeilla erilaisia tekniikoita. Taide on muuttunut esittävästä taiteesta abstraktiseen, johon esimerkiksi mehiläisvahoilla tehdyt työt ovat erittäin sopivia. Kyse on myös vuosituhansia vahasta enkaustiikka- tekniikasta, jota eritoten fotovahakuvatöissään esittää Raija Paananen.

Leila Lehtosen erikoisuus ovat mehiläisvahavärit.

Leila Lehtosen erikoisuus ovat mehiläisvahavärit. Töiden värimaailma on erittäin voimakasta. Värit juoksuttavat katsojaansa tunnetilasta toiseen. Lehtonen käyttää myös öljymaaleilla maalatessaan perinnevärejä, joiden väripigmentti on suuri ja antava.

Raija Paananen on tunnettu kirjailija ja entisen Orivesi-opiston kirjoittajaohjaaja. Kun hän osti kameran muutama vuosi sitten, vei se Paanasen kuvaamaan luontoa ja etenkin lintuja. Mukaan tulivat myös nostalgiset Vintage kuvat, jotka siirtyivät grafiikan vedoksiin ja siitä fotografyyriin ja mehiläisvahalla tehtyihin fotovahakuviin. Työt ovat erittäin herkkiä ja tunteikkaita.

Raija Paananen: Amerikkaan.

Raili Rannikko on kulkenut useiden taideopettajien oppilaana ja löytänyt vuosikymmenten saatossa tiensä omaan taiteen tekemiseen. Hän on myös kokeillut eri tekniikoita, kuten esim. palettiveitsellä maalaamista ja erilaisia värejä. Mieluiten hän kuitenkin maalaa akryyleilla ja öljyllä.

Raili Rannikolta on näyttelyssä esillä esimerkiksi tämä työ.

Galleria on avoinna keskiviikosta perjantaihin kello 16–19 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin kello 12–18.