Juttelupenkillä voi jutella ventovieraille ihan luvan kanssa – penkki löytyy Peltisepänaukion puistosta

Pälkäneellä voi pian jutella kuin Forrest Gump konsanaan.

Pian Pälkäneellä voi etsiytyä juttelemaan vaikka ventovieraiden seuraan ihan luvan kanssa. Pälkäneen kesän avauksen yhteydessä yksi Onkkaalantien Peltisepänaukion eli entisten Siwan ja Nisukahvilan välissä sijaitsevista penkeistä nimittäin vihitään juttelupenkiksi. Penkkiin kiinnitetään laatta, jossa kerrotaan asiasta.

Idean takana on kesäpälkäneläinen Sampo Korppoo.

– Tyttäreni koulussa oli käytössä penkit, joihin saattoi mennä istumaan, jos ei löydä leikkikaveria. Sieltä sitten sai haettua kavereita mukaan leikkeihin. Tämä oli hyvä ja toimiva idea ja tuli mieleen, että tällaista voisi soveltaa myös juttuseuraa etsiville, Korppoo avaa juttelupenkin syntytaustaa.

Näistä penkeistä pienempi toimii jatkossa virallisena juttelupenkkinä.

Koko ikänsä Pälkäneellä vapaa-aikaansa viettänyt Korppoo uskoo, että idea sopii erityisen hyvin Hämeeseen, jossa ihmiset voivat olla hitaasti lämpiäviä.

– Kesäpälkäneläisten ja vakiasukkaiden voi olla välillä vaikea tutustua muihin pälkäneläisiin. Juttelupenkki tekee tästä ehkä hieman helpompaa.

Korppoo esitteli idean penkistä Onkkaalanraitti ry:n Sanna Hämäläiselle, ja kyläyhdistys otti koppia asian saattamisesta maaliin ja lupien kyselemisestä kunnalta.

Korppoo aikoo perustaa juttelupenkille oman Facebook-ryhmän, jonka kautta voi jatkossa ilmoittaa, jos istuskelee penkillä ja kaipailee jutteluseuraa.

– Luin hiljattain tutkimustuloksen, jonka mukaan tuntemattomille juttelemiseen suhtautuu myönteisesti 90 prosenttia ihmisitä. Osuus on yllättävänkin iso. Tervetuloa siis istuskelemaan ja juttelemaan!

Kesän avausta vietetään Onkkaalassa lauantaina 25. toukokuuta.