Kiipeilyä, kyytiä ja Lukko-päivä – kesänavauksessa riittää tarjousmetsästyksen ohessa muutakin ohjelmaa Pälkäneellä

Kesänavaus tuo pirteitä tarjouksia, monipuolista ohjelmaa ja iloisia ihmisiä ilmeeltään uudistuneeseen Pälkäneen keskustaan ja sen läheisyyteen 25. toukokuuta.
Vanhat koulukaverit Milja Urkko ja Kaija Lehtimäki tapasivat toisensa sattumalta Onkkaalan kylänraitilla kesänavauksessa 2022.

Paikallisia yrityksiä ja yhdistyksiä jalkautuu uudenkarhean Onkkaalantien varteen rakentuvaan pop up -yrityskylään, jossa on tavattavissa myös kunnantalon johtoryhmää. Lisäksi Onkkaalaan nousee tapahtumapäivän ajaksi taitoa ja kylmäpäisyyttä mittaava juomakorikiipeily.

Tapahtumapäivänä toiminnassa on myös kahvioita, alueella liikkuu traktorivetoinen markkinajuna ja tapahtumapaikalle parkkeeraa useampikin ruoka-auto. Päivän kulusta pitää ajan tasalla tapahtumaan pestattu juontaja. Nuijalle rakentuu hyvinvointiaiheinen päivä luennoitsijoineen. Yrityksissä on tarjolla erikoistarjouksia ja -ohjelmaa ja avoimia ovia niiden aukioloaikojen mukaisesti.

Lisää vipinää päivään tuo Lukko-päivä: lauantaina järjestetään paitsi perinteiset Luja-Lukon markkinat myös 90-vuotisjuhlaansa viettävän seuran toiminnallinen esittely torin tuntumassa. Kostian alakoulun pihapiirin valloittava Luja-Lukko esittelee toimintaansa aktiivisuuden kautta: tarjolle on tulossa citysuunnistusta, katukorista, sählyn peluuta ja temppurata.

Luja-Lukon markkinat puolestaan siirtyvät sekä ajassa että paikassa: perinteisesti kesäkuun alussa Vilpolassa pidettävä tapahtuma rikastuttaa nyt kesänavausta Pälkäneen torilla.

Torille on tulossa myös muun muassa puolueiden yhteinen eurovaalitapahtuma sekä tuttuja torimyyjiä.

Kesänavausta vietetään Onkkaalassa ja sen lähiympäristössä lauantaina 25.5. kello 10–15.

Muumit viihdyttivät väkeä kesänavauksessa 2019.