Kesä – aika rauhoittua ja hengittää

Kirjoittaja Roosa Koivula on kesäteologi Kangasalan seurakunnasta.

Kesä on monille meistä odotettua aikaa. Se tuo mukanaan lämpöä, valoa ja pitkiä päiviä, jotka kutsuvat meitä nauttimaan elämän pienistä iloista. Kesäloma ja vapaa-aika antavat mahdollisuuden irrottautua arjesta ja stressistä. Ennen kaikkea kesä antaa mahdollisuuden levätä ja virkistyä, kerätä uusia voimia tulevaa varten. Se on aikaa, jolloin voimme vihdoin pysähtyä, hengittää syvään ja antaa itsellemme luvan nauttia.
Roosa Koivula.

Arjen kiireiden hellittäessä meillä on tilaisuus keskittyä itseemme ja läheisiimme, mutta myös Luojaamme. Nämä ovat hetkiä, jolloin voimme todella kuunnella itseämme ja löytää rauhan, jota ehkä olemme kaivanneet pitkän talven jäljiltä. Olipa kyseessä luonnossa vietetty aika, rakkaiden kanssa jaetut hetket tai yksinkertaisesti itsensä kuunteleminen, kesä tarjoaa mahdollisuuden kokea elämän kauneuden uudella tavalla. Hengitä siis syvään ja anna itsellesi mahdollisuus kuunnella itseäsi ja Luojaasi.

Joka aamu kesän kirkkaus herättää meidät uuteen päivään, ja lintujen laulu kutsuu meidät nauttimaan. Kesä antaa meille mahdollisuuden tuntea Jumalan rakkauden ja läsnäolon. Kaikki tämä on Jumalan kätten työtä, Hänen luomistyönsä tulos.  Jokainen kasvi, vesipisara ja auringonsäde kertovat meille tarinaa Hänen ihmeellisestä voimastansa. Tuntuu kuin luonto kuiskisi meille Jumalan suuria salaisuuksia, paljastaen palan taivasta maan päällä kaikessa kauneudessaan. Tämän kauneuden keskellä voimme tuntea itsemme pieniksi, mutta samalla osaksi suurempaa kokonaisuutta, osaksi Jumalan suunnitelmaa. Hänen voimansa kannattelee meitä läpi elämämme kaikki vaiheet. Hän on aina läsnä, valmis tukemaan meitä ja antamaan voimaa silloinkin, kun tunnemme itsemme heikoiksi. Hänen sylinsä on aina avoin meille. Hän antaa meille rohkeutta kohdata haasteet, lohduttaa meitä surun hetkillä ja johdattaa meitä oikeaan suuntaan, silloin kun olemme eksyksissä. 

Pysähdy siis, hengitä syvään ja anna kesän täyttää sinut uudella voimalla ja rauhalla. Muista, että jokaisena päivänä on uusi tilaisuus kokea Jumalan ihmeitä. Antakoon kesä sinulle iloa ja rakkautta.

Aurinkoista ja siunattua kesää!

Roosa Koivula, kesäteologi

Kangasalan seurakunta