Arvio: Sappeen kesäteatterin Rekkamies-musikaali naurattaa ja liikuttaa sopivassa suhteessa

Rekkamiehessä nähdään näyttäviä Jani Rasimuksen koreografioita. Kuva: Daniel Paul
Joku on parkkeerannut Sappeen kesäteatterin lavan viereen rekan, joka pitäisi siirtää, jotta näytelmä saadaan aloitettua. Näistä lähtökohdista polkaistaan käyntiin Matti Eskon elämästä kertova Rekkamies-musikaali Sappeen kesäteatterissa.

Musikaalissa käsitellään nuoren Matti Eskonniemen elämää, uraa ja läpi vuosikymmenten kestänyttä parisuhdetta Matti ja Pirjo Eskonniemen välillä.

Musikaalissa nähdään upeita roolisuorituksia kaikilta kuudelta näyttelijältä, eikä yksikään roolisuoritus jää muiden jalkoihin. Erityisen vaikuttavaa ja tarkkaa näyttelijäntyötä tekee Olga Lepistö, joka näyttelee muun muassa Matti ja Pirjo Eskonniemen Kaisa-tytärtä. Lepistö vakuuttaa taitavan näyttelijäntyön lisäksi myös tanssijana ja laulajana.

Jani Rasimus ja Pyry Joki näyttelevät muun muassa ELY-keskuksen milloin mihinkin ammattiin pakkotyöllistämiä ystävyksiä, jotka loppupuolella jaksavat naurattaa yleisöä jo pelkästään astumalla lavalle. Myös Jannastiina Hakala vakuuttaa upealla roolisuorituksellaan rekkanaisena.

Matti Eskoa ja Pirjo Eskonniemeä näytelmässä näyttelevät Joni Leponiemi ja Merja Koivula, jotka onnistuvat koskettamaan ja naurattamaan yleisöä omilla suorituksillaan. Lavalla koko näytelmän ajan nähdään myös itse Matti Esko – omana itsenään.  

Jani Rasimuksen tekemät koreografiat ovat upeita ja näyttäviä, vaikka osa niistä tuntuvatkin olevan näytelmästä irrallisia tanssiesityksiä. Upea on myös taustakankaan takana työskentelevä orkesteri, jota johtaa kapellimestari Mirka Dojan.

Kaiken kaikkiaan Heikki Paavilaisen ohjaus ja käsikirjoitus on toimiva, koskettava ja sympaattinen. Se onnistuu niin naurattamaan kuin liikuttamaan katsojaa. Näytelmän näkemisen jälkeen on selvää, miksi Paavilainen pitää Matti Eskoa maailman sympaattisimpana ihmisenä.

Arvio: 4 tähteä.

Matti Eskon elämästä kertovassa musikaalissa pääsee kuulemaan musiikkia legendan itsensä laulamana. Kuva: Daniel Paul

Suomen kesäteatteri: Rekkamies

  • Ohjaus ja käsikirjoitus: Heikki Paavilainen
  • Rooleissa: Matti Eskonniemi, Joni Leponiemi, Merja Koivula, Jannastiina Hakala, Olga Lepistö, Jani Rasimus, Pyry Joki
  • Koreografia: Jani Rasimus
  • Kapellimestari & kappaleiden sovitus: Mirka Dojan
  • Orkesteri: Mirka Dojan – kapellimestari, kappaleiden sovitus, koskettimet; Simo Rantanen – kitara, Jussi Koskinen – basso, Hannes Pirilä – rummut
  • Äänisuunnittelu ja miksaus: Pasi Lehtinen
  • Tekniikka esityksissä: Pasi Lehtinen, Marko Lönnqvist
  • Puvustus: Arja Sahno, avustaja Igor Sahno
  • Kampaus- ja maskeeraussuunnittelu: Pirjo Laihiala
  • Maskeeraus: Pirjo Eskonniemi, avustaja Minna Lehtinen
  • Lavastuksen suunnittelu ja toteutus: Heino Pekkarinen

Esityksiä Sappeen kesäteatterilla 10. elokuuta asti.