MAINOS
EMTIR MARKETING OU

Moni jättää nämä lainat kilpailuttamatta – ethän ole yksi heistä?

Lainamarkkinat ovat nykyisin aiempaa monipuolisemmat. Tarjolla on paljon muitakin vaihtoehtoja, kuin perinteiset suurten pankkien lainat ja pikavipit. Lainaa ottaessa onkin hyvä huomioida erilaiset lainatuotteet, eikä vain ottaa ensimmäisenä vastaan tulevaa tarjousta.

Kilpailuttaminen huomioi erilaiset lainatuotteet

Jos et ole kokenut lainanottaja, lainan hakeminen on hyvä aloittaa lainojen kilpailuttamisella. Et välttämättä osaa itsenäisesti ottaa huomioon erilaisia lainatuotteita, joten kilpailuta lainat nopeasti luotettavassa palvelussa ensin löytääksesi itsellesi parhaiten sopivimmat vaihtoehdot.

Joskus kuluttajalle esimerkiksi paras vaihtoehto on uuden lainan sijaan luottokortti. Joillakin pankeilla luottokorttivelan korko on maltillinen verrattuna lainojen korkoihin. Joustoluotto on puolestaan luottokortin ja lainan hyvät puolet yhdistävä lainamuoto, joka on vielä monille suomalaisille täysin tuntematon vaihtoehto.

Nykyisin suosittua on myös hyödyntää osamaksuja. Osamaksu voi olla joskus edullinen rahoitusmuoto, mutta kuluttajan on syytä välttää ostamasta liian montaa tuotetta tai palvelua osamaksulla. Usean osamaksun takaisinmaksaminen yhtä aikaa voi muuten ajaa oman talouden liian ahtaalle.

Luottokortti vai laina?

Luottokortti voi olla hyvä vaihtoehto pikalainoille, sillä se on usein pikalainaa edullisempi lainatuote. Lisäksi luottokortille voi usein saada täysin korotonta maksuaikaa uutena asiakkaana.

Luottokortti voi olla kuitenkin joskus vaikea saada, toisin kuin debit-kortti, jota käyttämällä maksu veloitetaan suoraan henkilön pankkitililtä. Vakituisessa työssä käyvä henkilö ilman maksuhäiriöitä voi saada luottokortin melko helposti, mutta esimerkiksi yrittäjä, jolla ei ole täysin säännöllisiä tuloja, voi kohdata haasteita ja saada hylätyn päätöksen luottokorttihakemukselleen. Luottokortin myöntämiseen vaikuttaa myös se, kuinka paljon luottoa kortille hakee.

Luottokorttivelkaa lyhennetään kuukausittain, samoin kuin pikalainoja. Luottokortin yksi vahvuus on kuitenkin se, että maksut voi hoitaa automaattisesti, kun kortti on yhdistetty omaan pankkitiliin. Näin kuluttajan ei tarvitse hoitaa lyhennyksen maksua tilinumeroita näpytellen.

Luottokortin korko voi kuitenkin olla kallis, jos sitä ei maksa pois ajoissa ja velkasaldoa kertyy enemmän. Jos luottokorttivelkaa on kertynyt enemmän, voi luottokorttien yhdistäminen yhdeksi lainaksi tulla halvemmaksi.

Joustoluotto yhdistää luottokortin ja pikalainan hyvä puolet

Joustoluotto on kätevä uusi lainavaihtoehto, joka sopii henkilölle, jolla on toistuvasti tarvetta lainarahalle. Joustoluottoa ei ole siis pakko nostaa heti kokonaisuudessaan, vaan kuluttaja voi nostaa sitä aina tarpeen tullen. Tältä osin joustoluottoja voi käyttää samalla tavalla kuin luottokorttia.

Kun asiakkaalle myönnetään joustoluotto, avataan hänelle uusi tili, josta hän voi aina tarvitessaan nostaa rahaa. Näin äkillinenkään rahan tarve ei aiheuta paniikkia, kun joustotililtä on heti nostettavissa rahaa. Parhaat joustoluotot toimivat myös niin, että korkoa maksetaan vain kulutetusta luottosummasta.

Osamaksulla maksamisen edut

Osamaksulla maksaminen tarjoaa kuluttajalle nykyisin mahdollisuuden hankkia myös suuremman ostoksen, jopa auton tai arvokkaan kodinkoneen, maksamalla sen pienemmissä erissä. Tämä on kätevää, jos ostoksen tekeminen kerralla olisi liian suuri rasite taloudelle. Myös monet verkkokaupat tarjoavat nykyisin osamaksuvaihtoehdon, mikä lisää joustavuutta kuluttajalle.

Kuluttajan tulee kuitenkin kiinnittää huomiota osamaksun korkoihin ja kuluihin, jotka voivat olla merkittäviä. Osamaksu voi toisaalta kuitenkin olla edullisempi kuin pikalaina, sillä usein pikalainojen korot voivat olla korkeammat. Myös verrattuna luottokorttiin osamaksu voi toisinaan olla edullisempi, mutta tämä riippuu siitä, millaiset ehdot osamaksusopimuksessa on ja kuinka pitkäksi maksuaika venyy. 

On tärkeää vertailla osamaksun kokonaiskustannuksia sekä huomioida mahdolliset lisäkulut, kuten tilinhoitomaksut ja laskutuslisät. Näin välttyy yllättäviltä kustannuksilta. Myös useamman samanaikaisen osamaksun ottamista kannattaa harkita tarkkaan, sillä korkoineen niiden takaisinmaksusta voi tulla liian suuri taloudellinen rasite.

Kulutusluotto on monelle helppo valinta

Lainamarkkinoilla on siis tarjolla paljon muitakin vaihtoehtoja, kuin kulutusluotot. Moni kuitenkin päätyy ottamaan kulutusluoton, sillä se on selkeä, helppo hakea ja rahat saa tililleen jopa jo saman päivän aikana.

Viisas lainanhakija kilpailuttaa erilaiset tarjolla olevat lainat ennen lainapäätöksen tekemistä. Kilpailuttamalla saa selville juuri itselle parhaiten sopivat vaihtoehdot. 

Parhaat lainavertailupalvelut ottavat kilpailutuksessa huomioon erilaiset vaihtoehdot luottokorteista ja osamaksuista kulutusluottoihin ja muihin pikalainoihin.

MAINOS