MAINOS
EMTIR MARKETING OU

Näin helppoa lainojen vertailu on netissä

Erilaisten lainojen ja lainantarjoajien vertailu auttaa kuluttajia löytämään itselleen sopivimmat ehdot ja edullisimman koron nopeasti ja vaivattomasti. Vertailun voi tehdä yhdellä sivustolla, mikä säästää huomattavasti aikaa ja rahaa. Lainojen vertailupalvelut mahdollistavat eri vaihtoehtojen tarkastelun maksutta ja ilman sitoutumista, mikä auttaa tekemään entistä viisaampia päätöksiä.

Lainavertailun tuomat säästöt voivat olla satoja euroja

Lainojen vertailu netissä voi tuoda satojen tai jopa tuhansien eurojen säästöt, riippuen siitä, minkä suuruista lainaa on hakemassa. Luotettava lainojen vertailu antaa mahdollisuuden vertailla kattavasti pankkien korkoja ja eri lainapalveluja keskenään.

Lainanhakijan ei kannata tarttua ensimmäiseen netissä vastaan tulevaan lainatarjoukseen, vaan vertailla ja kilpailuttaa tarjoukset ennen päätöksen tekemistä. Säästöjen lisäksi kuluttaja voi löytää itselleen sopivat ehdot ja takaisinmaksusuunnitelman. Vertailun avulla voi siis esimerkiksi löytää sellaisen lainatarjouksen, jonka kuukausittainen lyhennys sopii omaan kukkaroon kaikista parhaiten. 

Merkittäviä säästöjä voi tulla paitsi koron osalta, myös lainan avausmaksun ja tilinhoitomaksun osalta. Varsinkin pienimmissä lainoissa avausmaksu ja kuukausittainen tilinhoitomaksu voivat muodostaa suuren osan lainan kokonaiskuluista.

Lainojen vertailu on nopeaa

Lainojen vertailu ei voisi juuri enää helpompaa olla. Kuluttajan tarvitsee valita vain haluamansa lainasumma ja halutessaan myös laina-aika. Tämän jälkeen netissä toimiva palvelu listaa eri pankkien ja rahoitusyhtiöiden lainatarjoukset paremmuusjärjestyksessä. Suurten pankkien lisäksi Suomessa toimii kymmeniä pienempiä pankkeja ja rahoitusyhtiöitä, jotka lainaavat rahaa kuluttajille ja yrityksille.

Jossain vaiheessa prosessia lainanhakijan tulee täyttää lainahakemus. Lainahakemuksessa kysytään muun muassa nimi, osoite, henkilötunnus, sähköposti ja puhelinnumero. Lisäksi kysytään myös asiakkaan taloustilanteeseen liittyviä kysymyksiä, kuten tuloja, asumismuotoa sekä jo olemassa olevia lainoja ja luottoja.

Lainahakemuksen täyttäminen on helppoa ja siinä menee vain noin 5–10 minuuttia. Hakemuksen täyttäminen on tyypillisesti maksutonta, eikä se sido hyväksymään yhtäkään lainatarjousta, joita kuluttaja voi tämän jälkeen saada. Lainatarjoukset lähetetään lainanhakijan sähköpostiosoitteeseen.

Rahaa tilille jo samana päivänä

Lainahakemuksen täyttämisen jälkeen lainanhakija voi saada sähköpostiinsa lainatarjouksia jo muutamassa minuutissa. Pankit ovat automatisoineet omia prosessejaan, joten jos lainanhakija täyttää pankin kriteerit, lähtee hänelle automaattisesti henkilökohtainen lainatarjous. Joskus pankit voivat myös pyytää asiakkaalta lisätietoja tai liitteitä todistamaan esimerkiksi oma tulotaso.

Parhaimmillaan netin kautta hakiessa rahaa voi saada omalle pankkitililleen jo hakupäivänä. Pankeilla ja rahoitusyhtiöillä on kuitenkin omat prosessinsa ja rahan siirtämisen nopeuden suhteen on eroja. Suurin osa pankeista siirtää rahat kuitenkin 1-3 vuorokaudessa asiakkaan tilille.

Lainasopimus allekirjoitetaan netissä digitaalisesti omilla pankkitunnuksilla. Käytännössä asiakkaan tarvitsee vain kirjautua sisään omilla pankkitunnuksillaan ja kuitata lainatarjous. Tämä toimii siis vastaavalla tavalla kuin moniin julkishallinnon palveluihin sisään kirjautuminen.

Kätevä tapa selvittää millaista lainaa on tarjolla

Koska lainojen vertailu on maksutonta, se on kätevä tapa selvittää markkinoilla tarjolla olevat lainatarjoukset, vaikka vielä ei olisikaan varma lainan ottamisesta. Lainatarjoukset ovat itselle räätälöityjä, joten vertailun avulla voi selvittää, millaista lainaa olisi mahdollista saada.

Lainanhakijan omat tiedot vaikuttavat paitsi itse lainapäätökseen, myös siihen, kuinka paljon ja millaisella korolla lainaa on mahdollista saada. Kuluttajan kannattaakin ajoittaa lainan ottaminen sellaiseen tilanteeseen, jolloin oma taloustilanne on mahdollisimman stabiili. Esimerkiksi hyvät säännölliset ansiotulot ja vakituinen asunto luovat luottamusta lainamarkkinoilla.

Lainojen vertailupalvelut näyttävät usein myös mahdolliset piilokulut ja muut huonot ehdot. Tämän ansiosta vertailupalvelun kautta hakeminen voi tuoda myös lisää mielenrauhaa. Kun tarjolla olevat vaihtoehdot on selvitetty huolellisesti, lainanhakija voi tehdä harkitun päätöksen ja välttää yleiset lainoihin liittyvät sudenkuopat.

MAINOS