MAINOS
Ylöjärven Lukio Koulutuskeskus Valo

Älä rajaa mahdollisuuksiasi, valitse tulevaisuus – Ylöjärven lukio!

– Valitessasi Ylöjärven lukion toisen asteen jatko-opintopaikaksesi, takaamme koko henkilökuntamme voimin, että viihdyt meillä ja että pystymme tarjoamaan sinulle monipuolisia haasteita itsesi kehittämisessä, rehtori Jarkko Tuomennoro lupaa. (Kuva: Rami Marjamäki)

Tervetuloa hyvähenkiseen ja opetuksellisesti edistykselliseen lukioon

Arvoisa 9-luokkalainen!

Sinulla on menossa tulevaisuutesi kannalta mielenkiintoinen ja tärkeä syyslukukausi.

Päätät ensi keväänä peruskoulun ja tavoittelet hyviä arvosanoja, jotta pääset haluamaasi toisen asteen oppilaitokseen. Lisäksi teet päätöksen jatko-opintopaikastasi.

Ylöjärven lukio tunnetaan hyvähenkisenä ja opetuksellisesti edistyksellisenä oppilaitoksena, jossa opiskelijalle annetaan mahdollisuus yksilöllisiin valintoihin opinnoissaan. Yksilöllisyys toteutuu niin opintojaksovalintojen kuin opiskelumenetelmienkin moninaisuutena.

Opiskelija on kaiken toimintamme keskiössä!

Koulumme erityisiä vahvuuksia ovat:

  • Yrittäjyyden erityislinja, jossa syvennytään yrittäjyyteen ja opiskellaan tekemällä yhteistyötä liike-elämän toimijoiden kanssa, katso lisää Yrittäjyyslinjan sivuilta. Yrittäjyyttä opitaan koulussamme tekemisen kautta. Järjestämme tapahtumia, perustamme Nuori Yrittäjä -ohjelman mukaiset yritykset ja teemme paljon vierailuita erilaisiin yrityksiin ja tapahtumiin.
  • Monipuoliset sekä opiskelijan yksilölliset lähtökohdat huomioivat opetusmenetelmät: yksilöllinen oppiminen ja tiimioppiminen. Tiimioppimisessa olemme kouluttaneet useita lukioita Suomessa.
  • Laaja opintojaksovalikoima:
  • Valittavana 60 koulukohtaista opintojaksoa
  • Kokonaiset kertaukseen liittyvät opintojaksot kirjoitettavissa aineissa
  • Lukiodiplomeita voit suorittaa liikunnassa, kuvataiteessa sekä musiikissa
  • Nykyaikaiset ja viihtyisät opiskelutilat
  • Hyvä yhteishenki, jota seuraamme lukuvuosittain kouludemokratiapäivien kyselyillä.
  • Monipuolinen kansainvälinen toiminta
  • ESR- European school network, jonka puitteissa voit tehdä yksilö- tai ryhmävaihtoja eurooppalaisiin ystävyyskouluihimme
  • Vuosittain useita vaihto-opiskelijoita
  • Opiskelijoiden yksilöllisten tarpeiden huomioiminen ohjauksessa, opetuksessa ja opiskeluhuollossa
  • Opiskeluhuoltoon kuuluvat koululääkäri, kouluterveydenhoitaja, psykologi, eritysopettaja ja kuraattori
  • Opiskelijakunnan aktiivinen toiminta ja vahvat vaikutusmahdollisuudet

Valitessasi Ylöjärven lukion toisen asteen jatko-opintopaikaksesi, takaamme koko henkilökuntamme voimin, että viihdyt meillä ja että pystymme tarjoamaan sinulle monipuolisia haasteita itsesi kehittämisessä!

Tervetuloa tutustumaan oma-aloitteisesti. Nähdään viimeistään elokuussa 2025!

Kevään 2024 perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaun hakuaika on 18.2.–18.3.2025. Opinnot alkavat syksyllä 2025.

JARKKO TUOMENNORO

Ylöjärven lukion rehtori

”Elämä ei ole vain lukiota”

Veera Hakala

Veera Hakalalla lukio-opinnot alkavat olla loppusuoralla. Yrittäjyyslinja on tuonut Hakalan opiskeluaikaan hänen arvostamaansa konkreettista tekemistä. Lukioarjessa Hakalan sosiaaliset- ja esiintymistaidot ovat kehittyneet huikeasti. Rohkeuskin on lisääntynyt merkittävästi.

NYT-yritys johdatti Hakalan yrittäjäkollegoidensa kanssa vaatteiden jälleenmyynnin maailmaan. Tiimi perusti somekirppiksen, jonka pyörittäminen toi onnistumisen lisäksi todellisia ratkaistavia haasteita.

Ensi kevään abiturientti antaa vahvan suosituksen Ylöjärven lukiosta yhdeksäsluokkalaisille, jotka yläkoulujen lopettavilla luokilla miettivät mahdollista toisen asteen opiskelupaikkaansa.

– Elämä ei saa olla pelkkää lukiota! Nuoren on elettävä realistista elämää, johon luonnollisesti kuuluvat kaverit ja harrastukset. Ratsastaminen merkitsee minulle tärkeää henkireikää. Kavereiden kanssa hengaillaan ja luetaan yhdessä läksyjä, Hakala kertoo.
Ylöjärven lukio on ottanut Hakalan omakseen. Hän arvostaa erityisesti kannustavaa ja vahvaa yhteishenkeä, jota koko opinahjon väki pitää yhteisöllisesti yllä. Hakala on saanut monta uutta ystävää, joiden kanssa hän jakaa arkea niin opiskelumaailmassa kuin koulun ulkopuolellakin.

Hakalan mukaan yritysvierailut ovat erittäin antoisia. Niiden anti konkretisoi yrittäjyyttä ja työarkea.

Opettajat ja opetuskulttuuri miellyttävät kovasti Hakalaa. Hän nimeää avoimuuden ja rehtiyden keskeisiksi voimavaroiksi.

– Voin mennä ja kysyä mitä vaan. Saan takuuvarmasti asialliset ja perusteelliset vastaukset. Täällä ei tarvitse pingottaa, eikä pönöttää, vaan saan olla juuri sellainen kuin olen, Hakala kuvaa myönteistä ilmatilaa.
Myös avarat ja modernit sekä värikkäät tilat ovat Hakalan mieleen. Vaikka opinahjossa opiskelee satoja ihmisiä, siellä on tilaa hengittää.

Hakala ei ole vielä ratkaissut, mikä on hänen seuraava siirtonsa lukion jälkeen.

– Täällä olen saanut laadukasta opetusta. Lisäksi ajattelutaitoni on kehittynyt. Esimerkiksi keskustelut eri oppitunneilla ovat olleet tärkeitä. Vuoropuhelussa opimme yhteiskunnastamme.

MATTI PULKKINEN

Lääkis siintää Juhon suunnitelmissa

Juho Savio

Siivikkalalainen Juho Savio opiskelee toisella vuosikurssilla Ylöjärven lukion yleislinjalla. Lukioarki on lunastanut kiitettävästi nuorukaisen odotukset ja toiveet. Hän suunnittelee tulevaisuuttaan armeijan ja lääketieteellisen varaan.

Savio kertoo, että yläkoulusta tehty tutustumiskäynti herätti hänen mielenkiintonsa kotikaupungin lukiota kohtaan. Jo ensivisiitillään hän aisti kivan ilmapiirin, joka kertoo vahvasta tasa-arvosta ja yhteisestä tahdosta edistää oppimista.

– Myös tiimijaksot herättivät mielenkiintoni, ja nyt tiedän omasta kokemuksestani, että ne tuovat uudenlaista näköalaa ja syvyyttä opiskeluun. Tuutorit taisivat hommansa, tutustuja sai janoamansa tiedot opinahjosta, Savio muistelee kiitollisena.

– Myös lukion tilat tekivät vaikutuksen. Ne olivat uudenaikaisuudessaan ja värikkyydessään vastakohta omalle yläkoululleni. Lukion tilat ovat osoittautuneet kouluarjessa toimiviksi, Savio kehuu. 

Savio arvostaa tiimissä toimimista, koska niissä ryhmätyötaidot kehittyvät valtavasti. Hänen vuorovaikutustaitonsa on kohonnut merkittävästi.

– Täällä on matala kynnys. Meitä kannustetaan kysymään, varmistamaan ja ottamaan selvää. Yleinen ilmapiiri on myönteinen ja kannustava. Epäonnistuminen ei merkitse maailmanloppua. Mikä parasta, täällä on saanut uusia kavereita, Savio iloitsee.

Savio arvostaa opettajien vahvaa pätevyyttä ja kannustavuutta.

– Opetus on todella laadukasta, Savio kiteyttää.

Savion suunnitelmissa on selvittää lukio niin hyvin, että hänellä on sieltä vankat tiedot lääketieteelliseen pyrkimistä varten.

Savio peukuttaa vahvasti Ylöjärven lukion puolesta. Hän antaa vaihtoehdosta supersuuren suosituksen.

MATTI PULKKINEN

”Hyvät puheet osoittautuneet tosiksi”

Patrik Laakso

Patrik Laakso on tamperelainen, mutta hän halusi lukioon naapurikaupunkiin Ylöjärvelle. Nuorukaisen mielenkiinto ylöjärveläistä vaihtoehtoa kohtaan virisi, kun hänen kaverinsa ja opettajansa puhuivat siitä paljon hyvää. Elokuussa lukiotaipaleensa aloittanut Laakso on ratkaisuunsa tyytyväinen.

Laakso kertoo, että yläkoulun vaihtuminen lukioon merkitsi hänelle varsin suurta elämänmuutosta. Uuteen heittäytyminen jopa jännitti, koska kysymys pärjäämisesti pyöri ajatuksissa.

Nyt Laakso on huojentunut. Ylöjärven lukio on näyttäytynyt juuri sellaisena mukaansatempaavana ja kannustavana opinahjona kuin sitä hänelle markkinoitiin. Laakso on saanut nopeasti uusia kavereita, ja opiskelu maittaa.

Laakson lemppariaine on ruotsi, ja toisen kotimaisen kielen opettaja on ammattilainen. Laakso kasvattaa ahmien sanavarastoaan. Nuorukainen uskoo, että ruotsin kielen taidot avaavat hänelle elämässä tärkeitä ovia.

Matematiikka ei ole Laakson vahvinta aluetta, mutta jo nyt hän uskoo, että senkin lyhyen oppimäärän hän klaaraa.

Laakso on kertonut hyvistä kokemuksistaan kotijoukoilleen. Myönteiset kokemuksensa hän aikoo viestittää myös Viivi Lönnin koulun opettajakunnalle.

Laaksokin on huomannut Ylöjärven lukion vahvan me-hengen. Yhteisöllisyys merkitsee hänellekin paljon, sillä se vahvistaa viihtyvyyttä ja ruokkii oppimishaluja. Kaveripiiri on laajentunut kiitettävästi.

Patrik viihtyy hyvin keittiössä hellan ääressä. Ruoanlaittaminen on hänen pääharrastuksensa.

– Ajatuksissani on vahvasti kouluttautuminen kokiksi, mutta muitakin ammattivaihtoehtoja minulla on. Esimerkiksi insinöörin polku vetää minua puoleensa, Laakso kertoo.

– Tahtotilani on korkealla. Nautin uuden oppimisesta. Viihdyn täällä hyvin. Tampereen ja Ylöjärven välinen koulumatka taittuu mukavasti, Laakso sanoo.

MATTI PULKKINEN

Jos Sinulla on kysyttävää, ota reippaasti yhteyttä meihin:
Jarkko Tuomennoro, rehtori, 050 372 1943
Anu Tarhonen, 041 730 5877
Miia Bergman, apulaisrehtori, 050 554 2848
Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi @ylojarvi.fi

MAINOS