Jeesuksen lähettiläät

Kirjoittaja on diakonissa Pälkäneen seurakunnasta.

Kristus julisti, että Jumalan valtakunta on lahja. Hän lupasi syntien anteeksiantamuksen kaikkein syntisemmällekin. Jeesus lähettää omansa maailmaan todistamaan armosta ja palvelemaan ihmisiä hänen nimessään. Kristitty on Vapahtajan lähettiläs, ” Kristus” lähimmäisilleen.
Virpi Kangasniemi.

Sanotaan, että Kristityt lukevat Raamattua ja muut ihmiset lukevat kristittyjä. Tämä tarkoittaa, että teot puhuvat enemmän kuin sanat. On helppo kehottaa rakastamaan lähimmäistään, antaa elämän ohjeita hyvään ja terveelliseen elämään, elämän hallintaan, hyväksi ihmiseksi muuttumiseen, mutta huomattavasti vaikeampaa toimia itse niin, että epäitsekkäästi osoittaa hyvyyttä toista kohtaan ja auttaa häntä.

Toisen ihmisen sanomia sanoja voi ymmärtää ja kuulla väärin; tahallaan ja tahtomattaan. Kun ihminen saa mahdollisuuden asettaa elämänsä raiteilleen, uuden alun elämälleen, hän ymmärtää paremmin myös rakkauden, joka vaikuttaa taustalla. On tärkeää tunnustaa hänen ihmisarvonsa, ottaa tosissaan ja arvostaa hänen mielipiteitään, elämänkokemustaan ja ajatuksiaan. On niin paljon helpompaa antaa elämän ohjeita ylhäältäpäin ja opettaa ihmistä kuin pysähtyä hänen rinnalleen ja kuunnella, mitä hänellä on sanottavana. Kun kokee tulleensa autetuksi, on helpompi uskoa rakastavaan Jumalaan.

Jeesus lähettää omansa maailmaan palvelemaan ihmisiä hänen nimessään. Edelleen. Kristitty on Vapahtajan lähettiläs.

Jeesus kehotti ihmisiä rakastamaan lähimmäistään ja tekemään hänelle, niin kuin haluaisi itselleen tehtävän. Toinen ihminen ei silti välttämättä halua samaa, kuin minä. Jokainen on paras oman elämänsä asiantuntija ja yleensä on jo pohtinut mielessään ratkaisuja, jotka toinen sanoittaa ääneen ja rohkaisee kulkemaan oikeaan suuntaan. Pienikin tuki ja ymmärtävä kohtaaminen voi olla iso ja merkityksellinen käännekohta elämässä. Jumala johdattaa meitä, kun pyydämme häneltä apua ja kuljemme rukoillen. Arki voi olla täynnä pieniä ihmeitä, jos haluamme ne sellaisina nähdä.

Virpi Kangasniemi

Diakonissa, Pälkäneen seurakunta