Kirkoissa muistetaan vuoden aikana menehtyneitä

Pälkäneellä muistetaan vuoden aikana menehtyneitä seurakuntalaisia. Pyhäinpäivänä lauantaina pidetään Pälkäneen kirkossa jumalanpalvelus kello 18, jossa luetaan viime pyhäinpäivän jälkeen kuolleiden Pälkäneen seurakuntalaisten, Luopioisten kappeliseurakuntalaisten sekä Pälkäneelle haudattujen muihin luterilaisiin seurakuntiin kuuluvien kuolleiden nimet. Vainajien muistolle sytytetään rukouskynttilä ja rukoillaan vainajien sekä heidän omaistensa puolesta. Jumalanpalveluksen jälkeen on kirkkokahvit seurakuntatalolla.

Luopioisten kirkossa jumalanpalvelus pidetään kello 10. Luopioisissa luetaan kappeliseurakunnan alueen kuolleiden ja sinne haudattujen seurakuntalaisten nimet.

Sururyhmät omaisten tukena

Seurakunnan järjestämien sururyhmien tarkoituksena on jakaa surua ja auttaa elämään surun kanssa, jonka läheisen poismeno aiheuttaa. Pälkäneen sururyhmän ensimmäinen kokoontuminen on torstaina 10.11. kello 18–19.30 Pälkäneen kirkon sakastissa. Ryhmää ohjaavat diakonissa Virpi Kangasniemi ja diakoni Päivi Giren, ja ryhmä kokoontuu kuusi kertaa noin kahden viikon välein. Tiedustelut ja ilmoittautumiset voi tehdä joko numeroon 040 7120 567 / Kangasniemi tai 040 7120 568 / Giren.

Luopioisten sururyhmä kokoontuu ensimmäisen kerran lauantaina 12.11. kello 14–15.30, ja sitä ohjaa kappalainen Janne Vesto. Ryhmä kokoontuu viisi tai kuusi kertaa noin kahden viikon välein. Jatkossa ryhmä kokoontuu sunnuntaisin tai arkena. Ryhmästä voi tiedustella Janne Vestolta numerosta 040 7120563.

Ryhmiin voi tulla mukaan myös ilman ennakkoilmoittautumista. Toisen kokoontumiskerran jälkeen niihin ei enää oteta uusia jäseniä.