189 päivää vuodessa verkon äärellä

Urpo Sevon olisi ansainnut jonkinlaisen urheilun elämäntyöpalkinnon. Lentopallokenttien teräsvaari oli nyt ensimmäistä kertaa mukana, kun Pälkäne palkitsi vuoden parhaita urheilijoitaan.

– Ensi kesänä tulee täyteen 60 vuotta lentopalloa, Urpo Sevon laskee.

Pitkä ura sai alkunsa 1950-luvun Sappeessa.

– Kalastaja kutoi verkon kylän kentälle. Siinä pelattiin kovia kylien välisiä otteluita, jotka päättyivät välillä tappeluun, Sevon muistelee.

Nuori mies teki kierroksen maailmalla, kunnes palasi Pälkäneelle vuonna 1969. Pian sen jälkeen alkoi 26-vuotinen ura Lukon sarjajoukkueessa.

– Pudottivat porukasta, kun olin 53. Mutta en minä pelaamista lopettanut, sillä tuttava pyysi mukaan Isku-Veikkojen ikämiesporukkaan.

Siitä alkoi uusi ura veteraanisarjoissa. Nykyisin Lamminpään Korvessa pelaava pälkäneläinen kiertää muutaman ikämiesturnauksen vuodessa. Ne keräävät myös kansainvälisiä joukkueita, ja siksi taso on kovempi kuin SM-kisoissa, joissa Sevonin joukkue otti viime vuonna 70-vuotiaiden sarjan hopeaa. Jo ennestään miehellä oli SM-pronssia viisi vuotta nuorempien poikasten sarjassa.

Hyvät otteet pelikentällä ovat poikineet myös kutsun ikämiesten maajoukkueeseen. Sevon on ollut mukana kaksissa MM-kisoissa, mutta niistä ei ole vielä irronnut mitaleita kotiintuomiseksi.

Sevon on siinä iässä, ettei hän enää harjoittele.

– Me vain pelaamme. Lamminpäässä on pari vuoroa viikossa, ja lisäksi käyn pelailemassa Pälkäneen porukan kanssa pari kertaa viikossa. Eläkeiässä paras vuosi oli sellainen, että vietin lentopallokentällä 189 päivää.

Välipäivinä Sevon käy hiihtämässä tai juoksemassa. Mies on juossut viisi täyttä maratonia, kaikki ne täytettyään 60 vuotta.