LP Kangasala väläytti iskukykyään

LP Kangasala kukisti liigakenraalissa hallitsevan Suomen mestarin Hämeenlinnan 3–0. Joukkue osoitti venymiskykynsä toisessa erässä, joka oli jo lipsumassa läpihuutolukemin vieraille. Parilla aikalisällä joukkuettaan herätellyt Arttu Keränen sai palaset kohdalleen ja Hämeenlinna vei senkin jatkopalloilla. Kuvassa Emma Mutka nostaa pallon peliin.
Amerikkalaispassari Mita Uiato rytmitti Kangasalan peliä.

LP Kangasala alkaa olla valmis yhdeksänteen liigakauteensa. Puolustava mestari Hämeenlinna jäi Kangasalan jalkoihin 3–0 (25–14, 28–26, 25–17) Pälkäneellä keskiviikkona pelatussa harjoituspelissä. LP palkitsi Kostia-areenan täydet katsomot viemällä neljännen näytöseränkin lukemin 15–8.

Mestarin päänahka lupailee Kangasalle menestyksekästä kautta. Pelaajarinki on laaja ja jokaiselle pelipaikalle löytyy penkiltä laadukkaita vaihtoehtoja.

Pälkäneellä nähtiin Kangasalan kaikki ulkomaalaisvahvistukset Japanin MM-kisoissa Trinidad & Tobagon väreissä pelaavaa Taija Thomasia lukuun ottamatta. Joukkueen peliä rytmittäneen amerikkalaispassari Mita Uiaton jatko Kangasalla varmistui rytmiryhmä Joni Gestraniuksen pystyyn pistämän keräyksen avulla. Lisäksi Arttu Keräsen luotsaamaa Kangasalaa vahvistavat Viron maajoukkuepelaaja Nette Peit ja yhdysvaltalainen Kayla Haneline.

Odotukset Kangasalla ovat korkealla, sillä Hämeenlinna on vaihtanut valmentajaa ja menettänyt avainpelaajia, eikä Salollakaan ole kasassa takavuosien kaltaista tähtinippua.

 

Pälkäneläiset nipistelivät itseään

Kostia-areenalle piti järjestää lisäpenkkejä, jotta kaikki katsojat saatiin mahtumaan sisään.

Kostia-areenan avajaisviikon huipentanut liigamitalistien kohtaaminen keräsi paikalle pitkälti yli 200 katsojaa, joten lisäpenkkejä viriteltiin sekä katsomoon että kentän laidalle. Kangasalan ja Hämeenlinnan puolivälissä sijaitseva Pälkäne veti paikalle joukkueiden faneja. Uutta areenaa ihastelleet vieraat olivat valmiita lähtemään liikkeelle useamminkin, jos tänne järjestyy vastaavia ottelutapahtumia.

Paikallisen urheiluväen lisäksi lentopallokipinä sytytettiin myös moniin uusiin katsojiin. Lehtereillä oli tiivis tunnelma, ja hallin käytävillä hymy herkässä. Pälkäneläiset nipistelivät itseään ja muistuttelivat silmät sädehtien, että nyt ollaan tosiaan Pälkäneellä. Upea halli täynnä väkeä, rumpu soi ja liigajoukkueet kentällä!

Myös kylänraitilla näky oli epätodellinen: kadun varret olivat keskiviikkoiltana täynnä autoja ja ottelun päätyttyä keskustassa koettiin pieni liikenneruuhka.

Avajaisottelut paljastivat myös pieniä ongelmia hallin tekniikassa: automaattisesti syttyvät ja sammuvat led-valot alkavat välillä himmentyä, koska otteluasetus ei toimi. Laitetoimittajaan on oltu yhteydessä, jotta valot saadaan toimimaan ennen kuin areenalla aletaan jakaa sarjapisteitä.

Luja-Lukon miehet kohtaavat kakkossarja-avauksessa sunnuntaina 7.10. kello 16 Aitolahden Riennon. Salibandyn edustusjoukkue on tulessa jo viikkoa aiemmin. Kolmosen kotiturnausta Kostia-areenalla isännöivä SB Luja kohtaa lauantaina 29.9. kello 10 Kalvolan Keihään ja kello 19 Lopen Floorball Teamin.

LP Kangasala aloittaa liigakautensa sunnuntaina 7.10. kello 17, kun Rovaniemi vierailee Pitkäjärvellä.

 

Sanottua

Hienoa, kun saimme levitettyä lentopallon ilosanomaa myös Pälkäneelle. Tämä paikka täyttää täysin liigakriteerit. Katsojapaikkojakin saadaan riittävästi irtotuoleilla. Toisin mielelläni liigaottelun tänne, jos se olisi minun päätettävissäni. Suosittelen vahvasti, mikäli asia nousee esille.

LP Kangasalan valmentaja Arttu Keränen

 

Halli on kaikin puolin hyvä ja hieno. Oli ilo pelata täällä.

Hämeenlinnan Lentopallokerhon valmentaja Matteo Pentassuglia

 

 

Olen ollut elämäni aikana lukemattomissa talkoissa, mutta pullat eivät ole loppuneet kesken koskaan aiemmin.

Luja-Lukon talkoojoukkojen Outi Pettersson