Minitytöt voittojen tiellä

Pälkäneen 10–11-vuotiaat koripallotytöt ovat aloittaneet kautensa minityttöjen 2. divisioonassa voitokkaasti. Plakkarissa on neljä peliä ja yhtä monta voittoa.

Kausi alkoi Turussa vierasotteluilla YMCA Tamperetta ja Turun Rientoa vastaan. Kuuden tytön (Tesla Gylling, Saga Pajula, Taimi Raivio, Kerttu Huhtala, Sonja Tuhola ja Jenna Minkkinen) voimin otettiin hieno voitto YMCA:sta lukemin 73–8 ja todellinen taisteluvoitto Riennosta 33–22.

Sunnuntain kotiturnauksessa Kostia-areenalla Luja-Lukko kohtasi PuB:n Hämeenlinnasta ja BC Nokian. Aamupeliin PuB:ia vastaan lähdettiin ”kevyemmällä” kokoonpanolla, kun mukana oli kolme mikrotyttöä ja ikäluokan ”paikalliset tähdet” Sanni Ketola ja Lea Wallgren huilivuorossa.

Tesla Gylling, Saga Pajula, sekä -08 tytöt kantoivat hienosti joukkueen voittoon lukemin 70-6. Eikä mikrotyttökolmikko (Martta, Sonja ja Jenna) jäänyt ollenkaan isokokoisten Hämeenlinnalaisten varjoon, vaan nakuttivat koreja siinä missä muutkin tytöt.

Iltapäivän peli BC Nokiaa vastaan olikin sitten tiukkaa vääntöä. Pälkäneläisvalmentaja kielsi screenien tekemisen, mutta Nokia tehtaili niitä urakalla. Kotijoukkue vei kuitenkin ensimmäisen jakson kahdeksan pisteen turvin ja pälkäneläispelaajatkin saivat luvan screenipeliin. Tiukka puolustus alkoi tehdä tehtäviään ja puoliajalle johto kasvoi kymmenellä pisteellä.

Kolmas jakso oli kotijoukkueelta huolimaton ja Nokia otti erävoiton. Pienen herättelyn jälkeen pälkäneläisten tossu alkoi liikkua ja kädet pysyä paremmin ylhäällä. Viimeisen jakson hyvin puolustanut Luja-Lukko ja juoksi Nokian kumoon loppulukemin 50–26.