Tappioton tammikuu ei toteutunut, haussa häviötön helmikuu

Liberon tontin omakseen ottanut ja hyvään vireeseen äitynyt Joni Sokka nosti pallon kuin pallon Aitolahtea vastaan.

Pälkäneen Luja-Lukko on syttynyt pelaamaan kauden tärkeimpien pelien aikaan. Vuodenvaihteen molemmin puolin parkkivaloilla ajellut pälkäneläisryhmä on heittänyt pitkät päälle, ja tulosta tulee. Helmikuun ensimmäisessä ottelussa Luja-Lukko osoitti kotikentällään isännän ryhdikkäitä otteita ja kaatoi Aitolahden Riennon erin 3–0 (25–21, 25–18, 25–21).

Pälkäneläisvalmentaja Petri Hildén sai käyttöönsä koko tämänhetkisen pelaaja-arsenaalin, kun myös Rain Annuste pääsi pelaamaan. Vastaanottopeli toimi erittäin hyvin; liberona uurastanut Joni Sokka sai hyvin tukea Tauno Järvemetsiltä ja Krister Hentilältä. Tambet Kruusimaan passipelikin koheni lupaavasti loppua kohden.

– Myös torjuntoja saatiin hyvin. Syöttövirheitä kertyi silti liikaa, valmentaja Hildén analysoi.

Voiton myötä Lu-Lu nappasi pisteet jo kolmannesta peräkkäisestä ottelusta ja hilasi itsensä sarjataulukossa toiseksi. Ote kakkossarjapaikkaankin on – hentoudestaan huolimatta – olemassa: kärjessä porskuttavan Pirkkalan huhutaan jättävän nousumahdollisuuden käyttämättä. Jos pälkäneläisjoukkue puolestaan jatkaa samaan tyyliin koko sarjan loppuun, siitä ohi pyrkivät Aitolahti ja Ylöjärvi saavat venyä parhaimpaansa ennättääkseen Luja-Lukon edelle.

 

Katseet Lempäälän kautta kotiin

Ainoa harmi valmentaja Hildénille Pälkäneen illassa oli se, että komeita otteita oli todistamassa melko vähän yleisöä. Osa faneista oli saattanut jäädä jo valmistautumaan kauden viimeiseen kotipeliin, joka pelataan 22. helmikuuta. Ottelusta on tarkoitus tehdä viimevuotiseen malliin tapahtuma, jossa on suuren urheilujuhlan tuntua. Luja-Lukko aikoo järjestää pelin oheen monenlaista ohjelmaa, ja ainakin aerobic-esiintyjät kuuluttajineen on jo varattu.

Ennen viimeistä kotipeliä ajatukset pitäisi kuitenkin saada käännettyä vielä Lempäälään, jossa Luja-Lukko kohtaa Jyryn seuraavassa ottelussaan. Kovan kotijoukkueen kanssa hankalassa salissa pitää pystyä keskittymään peliin heti alusta alkaen. Aitolahtea vastaan nähdyillä otteilla helmikuuta on mahdollista jatkaa häviöittä. Tappiottoman tammikuun pilasi lopulta vuoden ensimmäinen peli Pirkkalaa vastaan; sen jälkeen tilille on kirjattu vain voittoja.