VaLePa vahvempi liigatähtien kohtaamisessa, Mikko Esko kehui Kostia-areenaa ”paremmaksi kuin moni liigahalli”

Kostia-areenassa nähtiin historian komein kattaus perjantai-iltana, kun Luja-Lukko sai houkuteltua paikalle VaLePan ja Akaa-Volleyn liigajoukkueet. Runsaslukuinen yleisö pääsi ihastelemaan maan kirkkaimpia tähtiä Mikko Eskosta ja Urpo Sivulasta lähtien. VaLePa todisti taas kerran suuruutensa.

Mikä ottelu: Akaa-Volley – VaLePa. Pirkanmaan lentopalloliigatähtien kohtaaminen Kostia-areenalla.

Ennakkoasetelma: Luja-Lukko sai houkuteltua yhteistyöseuransa Pälkäneen kaikkien aikojen kovimpaan kamppailuun. Vastakkain kolme edellistä Suomen mestaruutta voittanut VaLePa ja tulevan kauden mitaliehdokkaisiin lukeutuva Akaa. Kamppailu oli samalla VaLePan kenraaliharjoitus tämän viikon Mestarien liigan kamppailuihin Romaniassa.

Miten kävi: VaLePa heilutti tahtipuikkoa edellisviikonlopun tapaan ja pehmitti Akaan puhtaasti 3-0 (25-18, 29-27, 25-21). Tämän jälkeen pelattiin vielä lisäerä. Akaa vei sen kakkoskuusikollansa 25-15.

Ratkaisu: VaLePa ratkaisi kamppailun vahvemmalla laitapelillä. Akaan valmentajaa Oliver Lüütseppiä kaiveli erityisesti se, ettei joukkue syttynyt täyteen roihuun kovasta vastustajasta huolimatta.

Onnistujat: Tuore latvialaishankinta Romans Sauss keräsi runsaasti kehuja VaLePan passarilta Mikko Eskolta. Valmentaja Janne Kangaskokko nosti esiin hakkuri Aaro Nikulan (16/+11), joka petrasi tuntuvasti edellisviikonlopusta. Akaan sentteri Aleksi Kaatrasalo oli terävänä verkolla. Libero Voitto Köykän takakenttäpeli herätti suurta ihastusta.

Oho! Perjantai-illan lentopallojuhla keräsi Kostia-areenalle ilahduttavasti 152 katsojaa ja hallin edustalle vielä tukun lisää. Katajan Lihan valmistamat possuateriat keräsivät runsaasti kehuja.

Kommentti: ”Kostia-areena on parempi kuin moni liigahalli. Kaikin puolin erinomainen paikka pelata. Lattia ja valot ovat viimeisen päälle. Ei mitään valittamista.” (VaLePan passarilegenda Mikko Esko)

Entä nyt? Luja-Lukko on saanut houkuteltua areenaan jo useita huippujoukkueita – ja lisää on luvassa. Tulevaksi kaudeksi on suunnitteilla taas liigaottelu.