Järnvallilla oli härkäpäivä East Volleyn vieraana – piste tuli, mutta Lukon voittotili jäi vieläkin avaamatta

Luja-Lukon lentopallojoukkue haastoi maineikkaan East Volleyn vahvasti loisto-ottelun pelanneen Ville Järnvallin johdolla. Pälkäneläiset venyttivät Savonlinnan ykkössarjaottelun viidenteen erään, mutta vielä ei ollut voiton vuoro. Taistelu palkittiin kauden neljännellä pisteellä.

Mikä ottelu: East Volley-Pälkäneen Luja-Lukko. Ykkössarjan ottelu Savonlinnan liikuntahallissa.

Ennakkoasetelma: Lukko lähti kevätkauden ensimmäiseen vierasotteluunsa Isku-pelistä heruneen pisteen rohkaisemana. East Volley pehmitti edellisviikonloppuna liigavahvistuksilla höystetyn Karhulan Veikot ja todisti näin vaarallisuutensa.

Miten kävi: Taannoin liigamitaleista taistellut East Volley joutui ennakkoluulottomasti taistelleen Lukon kanssa ahtaammalle kuin osasi kuvitellakaan. Vieraat nousivat vielä viidennessä erässä viiden pisteen takaa Eastin kannoille (tilanteeseen 12–13), mutta vielä ei ollut täysosuman aika. Pälkäneläiset voittivat pikkupisteet 104–99, mutta se oli laiha lohtu 2–3 (19-25, 25-16, 23-25, 25-18, 12-15) -tappion jälkeen.

Ratkaisu: Lukko onnistui hyvin nosto-, hyökkäys- ja syöttöpelissään, mutta torjunta ja puolustus vuotivat liikaa. East Volley voitti torjunnat peräti 14–6. Niukat tappiot ovat nostaneet Lukon voittamisen kynnystä luonnostaan.

Lukon laiturit vireessä. Ville Järnvall (19) pommitti hurjat lukemat Savonlinnassa ja Tomi Perkiö (8) sai valmentajan kehut syötöistään. Kuva: Rami Myllymaa.

Onnistujat: Lukon kapteenilla Ville Järnvallilla oli härkäpäivä Savonlinnassa. Kovakätinen laituri pommitti komeat lukemat 38/+27 ja sai suitsutusta myös vastapuolelta. Lukon valmentaja Heikki Kosonen kehui Järnvallin ohella Tomi Perkiön vahvaa syöttötyöskentelyä ja kotikaupunkiinsa palanneen Jere Puolakan mallikasta passipeliä.

Oho! Lukon laitureille kirjattiin korkeita lukemia. Järnvall sai peräti 56 passia ja tappoi niistä 36. Perkiölle suunnattiin muhkeat 46 aloitusta. Hän teki vain kaksi nostovirhettä.

Kommentti: ”Olen tyytyväinen peliin, ellei tappiota lasketa. Pojat pelasivat taitotasonsa ylärajoilla varsinkin taktisesti ja joukkueena”, Lukon valmentaja Kosonen summasi.

Entä nyt? Lukon vieraspelit jatkuvat lauantaina Karhulan Veikkojen vieraana. Veikot on voittanut tähän mennessä viidestä kotiottelustaan neljä – muun muassa kärkikastiin lukeutuvat Rantaperkiön Iskun ja Kuortaneen. Ottelu alkaa Karhulan liikuntahallissa vasta kello 19.30.