Arvokkaan pisteen Jyväskylästä puolustaneen Lujan tähtäimessä täysi kotipotti perjantaina

Kolme ottelukierrosta ennen runkosarjan loppua SB Lujalla on vielä ovi auki joka suuntaan salibandyn kakkosdivisioonassa.

Lohkossaan neljäntenä eli viimeisessä pudotuspelipaikassa kiinni oleva pälkäneläisjoukkue voi yhä pullahtaa ulos nousukarsintaan johdattavista pudotuspeleistä, teoriassa jopa sarjakarsintoihin asti. Tällä hetkellä ensimmäisen karsijan paikalla oleva KU-68 on seitsemän pistettä Lujaa perässä ja viidentenä oleva MSM yrittää kammeta itseään pudotuspeleihin vain kaksi pistettä pälkäneläisten takana. Kuudentena oleva Classic Akatemia ja seitsemäntenä oleva Lättykin ovat Lujasta vain kolmen pisteen päässä.

Viime viikonloppuna Luja niisti itselleen yhden arvokkaan pisteen Jyväskylässä TYP:n vieraana, kun joukkue venytti ottelun jatkoajalle oltuaan kahden erän jälkeen 3–1-tappioasemassa.

Perjantaina Lujan pitäisi kahmia Kostia-areenalta täydet pisteet turvatakseen asemiaan kamppailussa pudotuspelipaikasta. Vastustaja LeTo on lohkossa yhdeksäntenä ja yrittää rimpuilla irti karsijan paikalta enää seitinohuiden mahdollisuuksien varassa.

LeTon jälkeen Lujan vastus kovenee ja panokset nousevat asteittain. Viimeisen pudotuspelipaikan kohtalo ratkeaakin luultavasti vasta runkosarjan kalkkiviivoilla, kun viimeinen vieraspeli vie pälkäneläiset Lätyn vieraaksi ja runkosarjan viimeisessä kotiottelussa vastaan asettuu MSM.

Lujan rivejä vahvistaa loppukauden ajan farmiyhteistyöseura Sahalahden Kunnosta saapunut, KU-68:n paidassakin aiemmin pitkään pelannut Petteri Heinonen.