Lasse Pöystin sanoin vanhuus ”ketuttaa” – Miksi palvelut keskitetään aina suuriin keskuksiin?

Pentti Tuominen oli kyllä mielipidekirjoituksessaan niin oikeassa siinä (SHL 9.8.2023), että hulluja oltiin, kun Pälkäneeseen aikoinaan liityttiin. Meni rahat ja terveys.

Rautajärveltä muun muassa on viety koulu, Luopioisista pankit ja nyt viedään terveysasema. Tämän Pirhan pitäisi nyt ottaa järki käteen ja tajuta se tilanne, että mitä pienempi ja kauempana kylä on, sitä vähemmän sieltä päästään kulkemaan, kun bussejakaan ei enää liiku.

En voi ymmärtää, miksi on niin välttämätöntä aina keskittää palvelut suuriin keskuksiin. Miksi näitä lääkäri- ja terveyspalveluja ei voitaisi siirtää kaikkia Luopioisiin? Mitä vikaa on Luopioisissa? Sitä paitsi suurissa keskuksissa asuu varakkaampia ihmisiä, joilla on lähes kaikilla autot. Miksi vanhaa ja varatonta mummoa tai pappaa kiusataan pitkillä ja monille ylipääsemättömillä matkoilla, kun nuoremmat voisivat ne sähköautoillaan vaivatta ajaa?

Me vanhat olemme aikanaan perustan luoneet tällekin nykyiselle hyvinvoinnille ja nyt meitä kohdellaan kuin vanhaa arvotonta tiskirättiä.

Arvon mekin ansaitsemme