SB Luja avaa pelinsä cupin kotimittelöillä lauantaina – takataskussa voitto KU-68:aa vastaan pelatusta harjoituspelistä

SB Luja pelaa ensimmäiset tosipelinsä tällä kaudella ensi viikonloppuna. Tavallaan salibandyn Suomen cupin ottelut ovat Lujalle samaan aikaan myös harjoitusotteluita, sillä kakkosdivarikauden aloituskin kurkistelee jo kulman takaa ja joukkue on ehtinyt pelata tähän mennessä vain yhden harjoituspelin. Tulevat vastustajat ovat ehtineet jo tahkota cup-otteluita loppukesästä, joten ne saapuvat Pälkäneelle isäntäjoukkuetta paremmalla pelituntumalla.

– Tavoitteena on silti mennä jatkoon ja päästä kohtaamaan jokin kovemman sarjatason joukkue, sanoo Lujan joukkueenjohtaja Tommi Hilden.

Ensin Lujan on toki hoidettava oma leiviskänsä lauantaina. Pälkäneläisjoukkue kohtaa Kostia-areenalla SC Urbansin kello 11 ja LV:n kello 15.30. Näiden otteluiden välissä keskinäisen paremmuutensa ratkovat SCU ja LV. Kolmikosta kaksi etenee cupin seuraavalle kierrokselle.

Ainoassa harjoitusottelussaan Luja kellisti niukasti samalla sarjatasolla pelaavan rakkaan paikallisvastustajansa KU-68:n maalein 7–6. Lamminrahkan uudessa salissa pelattu peli tarjosi pälkäneläisittäin paljon intoa, vähemmän järkeä sekä tukun onnistumisia. Joukkueet kohtaavat toisensa sarjakaudella kahdesti, ja pelien sujumisesta riippuen Luja ja KU saattavat olla vielä vastakkain myös Suomen cupissa.

Pälkäneläisjoukkueen riveistä on poistunut viime kauden jälkeen kourallinen pelaajia, mutta pukukopin ovet ovat käyneet myös sisäänpäin. Mukaan liittyivät Niko Åhman, Juuso Patrikainen ja Juho Palosaari sekä kotiyleisöä varmasti sävähdyttävät Kalle Äijälä ja Severi Penttinen. Myös valmennusvastuita on jaettu hieman uusiksi.