Kirkkoharjun koulun ykkös- ja kakkosluokkalaiset opiskelevat tulevaisuudessa Pikkolan pienten lasten yksikössä – yksikön rakentaminen alkaa loppusyksyn aikana

Pikkolan pienten lasten yksikön rakentamistyöt alkavat kuluvan syksyn aikana. Elinympäristölautakunta valinnee kohteen urakoitsijan seuraavassa kokouksessaan 19. syyskuuta. Kangasalan kaupungin rakennuttaja Timo Harra kertoo, että rakennustyöt alkavat, kun urakoitsijavalinta on lainvoimainen.

– Sopimus on allekirjoitettu arviolta aikaisintaan lokakuun loppupuolella.

Pikkolan pienten lasten yksikkö rakentuu vanhan Pikkolan päiväkodin paikkeille ja tulee palvelemaan noin 500:aa henkilöä. Se koostuu Omenatarhan olemassa olevasta päiväkodista, johon toteutetaan vuoropäivähoitoa palvelevat tilat, sekä uudisrakennuksesta. Uusi rakennus aiotaan yhdistää Omenatarhan päiväkodin rakennukseen yhdyskäytävällä. Uudisosa on laajuudeltaan vajaat 4200 kerrosneliömetriä. Suojeltu puukoulu, Omppula, peruskorjataan kokonaisuudessaan ja sinne sijoitetaan avoimen kerhon ja kuvataiteen tiloja.

Piha-alueelle suunnitellaan eri-ikäisille oppilaille leikkivälineitä ja virikkeitä, ja siitä rajataan oma alue varhaiskasvatuksen toimintoja varten.

Hankkeen kustannusarvio on noin 20,8 miljoonaa euroa. Kustannusarvio sisältää uudisrakennuksen, Omppulan peruskorjauksen ja Omenatarhan tarvittavat muutostyöt sekä piha-alueen. Lisäksi kustannusarvioon on laskettu taidehankinta prosenttiperiaatteella.

Rakennustyöt kestävät tämänhetkisen arvion mukaan vuoden 2025 loppupuolelle asti.

Uudisrakennus alkaa nousta entisen Pikkolan päiväkodin sijainnille. Kuvassa taustalla näkyy Omenatarhan päiväkoti ja ison puun takaa pilkistää Omppula.

Kirkkoharjussa jatkossa vain luokat 3–6

Pikkolan pienten lasten yksikössä opiskelevat tulevaisuudessa luokat 0–2. Kirkkoharjun koulun 1–2-luokkalaiset siirtyvät kokonaisuudessaan uuteen yksikköön. Kirkkoharjun koululle jäävät ainoastaan 3–6-luokat.

– Uuteen yksikköön voidaan ohjata tarpeen mukaan myös oppilaita Pikonkankaan ja Kasvitarhan alueilta sekä Ranta-Koivistosta. Tarkoitus on tasata oppilasmääriä tarpeen mukaan Keskustan alueen ja Liuksialan, Suoraman ja Tursolan kesken. Tursolan alueelta ei ohjata oppilaita Pikkolaan, mutta esimerkiksi Pikonlinnan ja Lepokodin sekä Mäntyveräjän oppilaita voidaan ohjata jatkossa enemmän myös Tursolaan, Kirkkoharjun koulun rehtori Timo Santamäki kertoo.

Pääsääntöisesti Pikkolan pienten lasten yksikköön mennään nykyiseltä Kirkkoharjun koulun alueelta.

– Lapset siirtyvät kolmannelle luokalle Kirkkoharjuun, Liuksialaan tai Suoramalle. Pyrimme aina siihen, että lapset pääsisivät lähimpänä olevaan kouluun, Santamäki tarkentaa.