Terveydenhuolto kuuluu kaikille – hyvä kun Pälkäneellä yhdistettiin voimat terveysasemien puolesta

Kyllä on hienoa, kun ihmiset rintarinnan laittaa vastaan suurelle ja mahtavalle Pirhalle. Jos kukaan ei tee tai sano mitään, niin meitähän viedään kuin pässiä narussa. Siksi on niin upeaa, että Luopioisten ja Pälkäneen asukkaat yhdistävät voimansa ja taistelevat niistä oikeuksista, mitkä heille kuuluu. Mää oon teitistä niin ylpee.

Terveydenhuolto kuuluu kaikille, myös vanhoille ja vammaisille, eikä heitä voi heitellä pitkin pitäjää. Se on Pirhan puolestapuhujille helppoa, kun on autot ja vehkeet millä kulkea, mutta laitapa 90-vuotias syrjäkylältä pyörätuolissa linjapiiliä odottamaan talven tuiskussa, ehtii henki lähteä ennen lääkäriin pääsyä. Liioittelua, mutta saattaa olla tottakin ja jonkun oikeaa arkea.

Pälkänekin on valtava alue, eikä kaksi tai kolme terveyskeskusta sille ole yhtään liikaa, voihan aukioloja ja henkilökuntaa kierrättää ja vuorotella, kunhan palvelut saadaan pidettyä jollain kohtuullisella ja veronmaksajia tyydyttävällä tasolla ja kaikkien tavoitettavissa. Tilat on hyvät ja palvelutkin voisi jakaa, esimerkiksi Pälkäneellä voisi olla vaikka röntgen ja Luopioisissa hammaslääkäri. Joka tapauksessa hyvätasoinen terveydenhuolto pitää pysyä kunnassa ja piste.

Pienen ihmisen puolesta