Luja-Lukkoa koeteltiin myös Pyynikillä – Isku aiheutti runsaasti mietittävää

Mollivoittoinen sävel jatkui Pälkäneen Luja-Lukon lentopallojoukkueen kolmannessa ykkössarjaottelussa. Rantaperkiön Isku tyrmäsi pälkäneläisvieraan Pirkanmaan derbyssä tylyin lukemin 3–0 (25–17, 25–21, 25–14).

Kamppailu ratkesi verkolla. Isku hyökkäsi paljon tehokkaammin kuin Lukko. Vain hakkurin tontille siirretty Raivis Oiguss pystyi vastaamaan kunnolla tamperelaisten lyöntivoimaan.

– Omien virheiden määrä väheni aika selkeästi edelliskierroksen Kisko-pelistä, mutta määrä oli edelleen kestämätön. Valmennuksen pitää nyt pohtia, miten tämä asia saadaan korjattua, Luja-Lukon luotsi Marko Järvenpää tuumi.

Pälkäneläisten vastaanotto parani selkeästi kotiavauksesta. Lisukkeeksi tuli tukku maukkaita puolustuksia, mutta valitettavasti tilanteet jäivät hyödyntämättä. Pelaajat katselivat toisiansa silmiin liian usein.

– Pelissä näkyi jo hyviä pilkahduksia, mutta valitettavasti nämä jaksot olivat liian lyhyitä. Juttelimme poikien kanssa pelin jälkeen kaikista asioista. Nyt koetellaan, mutta usko tulevaisuuteen on vahva, Järvenpää vakuutti.

Lukon kokoonpano muotoutui uuteen uskoon, kun useamman vuoden joukkueessa pelannut Niilo Nurmi liittyi vahvuuteen. Nurmen paluu rauhoitti tärkeän liberon paikan.

– Hän pelasi hyvän pelin – sanovat tilastot mitä tahansa, Järvenpää kehaisi.

Tontilla vieraillut Teemu Kuusela pystyy nyt keskittymään rauhassa yleispelaajan rooliin. Liberovierailuun löytyi myös toinen syy – alkusyksystä kiusannut vatsalihasvaiva. Nyt mies on taas täydessä kunnossa. Hyökkäystehot jäivät Pyynikillä vielä alhaisiksi.

Luja-Lukon vahvuudessa nähtiin myös Teemun kaksosveli Mikko Kuusela, jonka pelaaminen ratkesi vasta lauantain vastaisena yönä. Pelituntuman puute näkyi ymmärrettävästi, mutta potentiaali on yleisesti tiedossa.

Paikallisderbyt jatkuvat ensi lauantaina, kun pälkäneläisjoukkue matkustaa ykkössarjan mestaruutta puolustavan Lempo-Volleyn vieraaksi.

Lukko haki alkusyksystä vierasvoiton Hakkarin harjoitusottelusta ja herätti varmasti nukkuneen karhun. On selvää, että Lempo janoaa kiihkeästi revanssia.

Niilo Nurmi palasi Lukon vahvuuteen ja oli kentällä jo Pyynikillä. Kuva: Pertti Flinck.