Puuttuuko vielä jotain?

Ari Vettenranta on nuorisotyönohjaaja Kangasalan seurakunnasta.

En tiedä, mitä sinulla on seuraavana vuorossa listalla, jonka otsikko voisi olla vaikkapa seuraavanlainen: ”Mitä minulta vielä puuttuu?”.

Tuskin meistä kukaan on siinä olotilassa, ettei tavoittele enää mitään. Puutelistalla voi toki olla sekä enemmän että vähemmän hyödyllistä. Mitä turhemmasta hyödykkeestä on kysymys, sitä enemmän siitä täytyy pitää meteliä, jotta se saadaan kaupaksi. Yksi mainonnan tavoitteista kai onkin luoda tarve siitä, että ilman tätä et pärjää tai ainakin se helpottaa elämääsi niin paljon, että et voi ohittaa tarjousta.

Toinen tärkeä asia on synnyttää mielikuva siitä, että kun sinulla on kyseinen tuote, niin on helppo hymyillä, mutta jos ei, niin olet todennäköisesti tyytymätön.

Puuttuuko sinulta vielä jotain, mikä estää sinua olemasta tyytyväinen? Vapahtajamme kehottaa meitä suuntaamaan ajatuksemme hamstraamisen sijasta toisaalle, jotta ymmärtäisimme elämässämme rakentaa sen varaan, mikä pysyy ja kestää pisimmälle.

”Älkää kootko itsellenne aarteita maan päälle. Täällä tekevät koi ja ruoste tuhojaan ja varkaat murtautuvat sisään ja varastavat. Kootkaa itsellenne aarteita taivaaseen. Siellä ei koi eikä ruoste tee tuhojaan eivätkä varkaat murtaudu sisään ja varasta. Missä on aarteesi, siellä on myös sydämesi.” (Matt. 6:19-21)

Suurin aarre Raamatun mukaan kätkeytyy kuitenkin siihen, että saamme olla osallisia Jumalan valtakunnasta – siis uskossa turvautua meitä varten tulleeseen vapahtajaan ja omistaa kaikki Jumalan valtakunnan aarteet aina iankaikkista elämää myöten. Suurin siunaus tässä elämässä kait kätkeytyy itselle kokoamisen sijasta jakamiseen.

Niin miten on, puuttuuko sinulta vielä yksi ja sen mukana elämässä pisimmälle vaikuttava ulottuvuus?