Totuuksia talouskasvusta

Muodonmuutoksia ry:n Totuuden kaleidoskooppi -luentosarjan syksyn viimeinen luento järjestetään ensi viikon lauantaina 14. syyskuuta kello  14.00 Mikkolan Navetalla.

Totuuden eri puolia on valotettu viime kevään ja syksyn mittaan useilla luennoilla ja asiaa on tarkasteltu myös Muodonmuutoksia ry:n kesäleirillä heinäkuussa. Kakkosleiri järjestetään tulevana viikonloppuna Vohlisaaressa. Mukaan on ilmoittautunut sekä tieteen- että taiteentekijöitä. Leirillä valmistellaan ensi kesän laajaa Totuuden kaleidoskooppi -näyttelykokonaisuutta, joka levittäytyy Mikkolan Navetan pihapiirin kaikkiiin näyttelytiloihin.

Lauantaina luennon aihe on Totuuksia talouskasvusta. Sen pitää KTT Timo Järvensivu Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta. Luvassa on totuttuun tapaan myös vilkasta keskustelua.

– Jatkuva talouskasvu on välttämätön tavoite hyvinvointipalvelujen rahoittamiseksi. Maapallo ei kuitenkaan näytä kestävän jatkuvaa talouskasvua. Molemmille näkökulmille löytyy vahvoja todisteita, mutta ne eivät voi olla yhtä aikaa totta. Kasvu ei voi olla yhtä aikaa välttämätön ja mahdoton. Missä on totuus talouskasvusta? Onko ihmiskunnalla toivoa ilman talouskasvua? Vai viekö talouskasvu ihmiskunnalta toivon? kysyy Tomo Järvensivu.

Luentosarja on tuotettu yhteistyössä Valkeakoski-opiston kanssa. Vapaa pääsy.Puffetti palvelee. Myös Kahvila Pytinki ja myymälät ovat avoinna lauantaina  kello 10-14.