Minipojat osoittivat voiton nälkää

Pälkäneen Luja-Lukon 10–11-vuotiaat koripallopojat aloittivat uuden sarjakauden Nokialla. Minipoikien kakkosdivisioonan avausturnauksessa vastaan asettuivat kovat joukkueet, Raholan Pyrkivä ja BC Nokia.

Pälkäneläiset olivat kukistaneet avausvastustaja Raholan Pyrkivän sarjan alla pelatussa harjoitusottelussa. Voitto yritettiin kuitenkin unohtaa ennen peliä, sillä tilanne on aivan uusi, kun jaossa on sarjapisteitä.

Ensimmäiset kaksi jaksoa edettiin tasaisissa merkeissä. Luja-Lukko oli kaiken aikaa kymmenkunta pistettä edellä, mutta sen turvallisemmaksi johtoa ei onnistuttu kasvattamaan. Tauolle lähdettiin vierasjoukkueen 27–15 johtoasemassa.

Puoliajalla pojille painotettiin huolellisuutta hyökkäyspäässä, koska ilmassa alkoi olla enteitä edelliskauden ja treenipelien ongelmasta: vapaastakin paikasta onnistuttiin heittämään ohi.

Lisäksi pyrittiin olemaan terävämpiä puolustuspään mies miestä vastaan -tilanteissa. Tämä ohje menikin hyvin jakeluun. Varsinkin Otto Penttilä näytti mallikkaasti kuinka puolustetaan. Myös joukkueen uusi pelaaja Henri Tikka pärjäsi puolustuksessa hyvin, vaikka alla on vielä vähän harjoitustunteja.

Kolmannella jaksolla pälkäneläiset nostivat tasoaan sekä puolustus- että hyökkäyspäässä, ja ero kasvoi 14 pisteellä. Neljännellä jaksolla joukkue jatkoi samalla kaavalla ja peli päättyi Luja-Lukon selvään voittoon 59–25.

Pelin onnistujiin voi laskea koko joukkueen.

– Pojat pelasivat hienosti joukkueena ja kaikki saivat hienoja onnistumisia, Otto Juutinen kiittelee.

Toisessa ottelussa vastaan asettui selvästi kookkaampi BC Nokia. Pelin alkaessa painotettiin taas huolellisuutta ja rohkeaa 1 vs 1 peliä hyökkäys- ja puolustuspäässä.

Pelisuunnitelmaa ei pystytty toteuttamaan kentällä. Isompia pelaajia arasteltiin turhaan, eikä oma peli asettunut uomiinsa. Puolustuspäässä vastustajia ei onnistuttu sulkemaan pois, vaan ajauduttiin hyppykilpailuun, jonka Nokian isot pojat veivät kerta toisensa jälkeen. Hyökkäyspäässä puuttui pelirohkeutta, kun vastassa oli isoja pelaajia. Korille ei ajettu niin rohkeasti kuin ensimmäisessä pelissä.

Nokia johti tauolla 24–17. Kolmannella jaksolla kummatkin joukkueet tekivät tasaisesti koreja ja puolustivat hyvin,  ja ero kasvoi kahdella pisteellä.

Päätösjaksolla Pälkäneen pojat heräsivät. Joukkue halusi tosissaan avata kauden kahdella voitolla.

Nokian peli onnistuttiin sekoittamaan erittäin kovalla puolustuksella. Hyökkäyspäässä pallo liikkui pari kertaa erittäin hienosti ja upeiden kuvioiden päätteeksi päästiin nostamaan helppoja koreja.

Loppuhetkillä eroa oli vielä kymmenen pistettä Nokian eduksi. Kunnes alkoi Otto Ollila -show. Ollila puolusti erittäin kovalla sykkeellä ja riisti monta kertaa pallon, jonka jälkeen juostiin kovaa hyökkäyspäähän. Pari kertaa vastustaja pistettiin kahville, kun palloa vietiin selän takaa.

Myös Eemeli Niemi ja Roope Kankaanpää nostivat vielä tasoaan hyvällä puolustamisella. Mikko Laine näytti myös esimerkkiä puolustuspäässä, vaikka virheitä tuli jonkin verran.

Vaikka ero kaventui päätösjaksolla, Pälkäneen kiri ei riittänyt aivan voittoon. Nokia vei sarjapisteet lukemin 50–44.

– Erittäin hieno peli. Pojat näyttivät, että haluavat voittaa pelejä ja pystyvät pelaamaan erittäin hyvin joukkueena, valmentajakaksikko Otto Juutinen ja Jani Oksanen kiittelee.

Toisen pelin onnistuja oli Otto Ollila, jonka hyvä puolustuspään asenne tarjosi joukkueelle mahdollisuuden taistella sarjapisteistä, vaikka vastustajan etumatka näytti jo liian suurelta.