Potkukelkkaformulat kisaavat Luopioisissa

Potkukelkkaformuloiden kisa alkaa aika-ajoilla.

Lumen ja pakkasten odottelu mutkisti monien talvitapahtumien suunnittelua. Tapahtumia ei uskallettu merkitä kalentereihin, kun pakkaset alkoivat vasta tammikuun puolivälissä. Latujen ja liukumäkien tekoon saatiin riittävästi lunta vasta helmikuun puolella.

Kylien ja yhdistysten talvitapahtumat keskittyvät perinteisesti hiihtolomien tienoille sekä maaliskuun kevättalvisille viikonlopuille. Ensimmäinen tapahtumaruuhka ajoittuu Hämeen hiihtolomia edeltävälle viikonlopulle, jolloin järjestetään muun muassa Luopioisten ja Rautajärven talven huipennus.

Rautajärvellä kisaillaan lauantaina 22. helmikuuta pappatuntureilla Helevetin tunareiden jääratapiitveissä. Mikkolan Navetalla kisaillaan samana päivänä kevyemmällä kalustolla, sillä kello 11 alkavan Talvikirmauksen kohokohtiin kuuluu perinteinen potkukelkkojen formulakisa. Ohjelmassa myös napakelkka, pulkkamäki ja muita oheistapahtumia.

Mikkolan Navetta on Luopioisten entisellä kunnantalolla ja sen vierellä kivinavetalla toimiva tapahtuma- ja kulttuurikeskus. Sisällä näyttelytiloissa on nähtävissä muun muassa luontokuvakilpailun antia sekä vanhoja gramofoneja ja putkiradioita.