Gogol goes Ahmatova

Valkeakoski-opiston lausuntapiiri on rakentanut ennennäkemättömän runoteatteriesityksen Nikolai Gogolin tunnetusta Mielipuolen päiväkirja -monologista sekä Anna Ahmatovan runoista. Ensi-ilta on lauantaina 12.4. kello 15 ja muut esitykset sunnuntaina 13.4. kello 15 ja maanantaina 14.4. kello 19. Kaikki esitykset pidetään Valkeakoski-opiston Kellarisalissa (Kauppilankatu 2).

Minna Kankaan ohjaama ”Gogol goes Ahmatova” -esityksessä on mukana kuusi lausujaa: Mari Pääsky, Merja Piippo, Rauno Möttönen, Pirjo Fredriksson, sekä pälkäneläinen Merja Vaittinen.

Esitys kestää väliaikoineen puolitoista tuntia. Väliajalla palvelee puffetti.

Anna Ahmatova (1889–1966) oli venäläinen runoilija ja kirjailija. Häntä pidetään Venäjän kirjallisuuden niin sanotun hopeakauden merkittävimpänä kirjailijana ja myös merkittävimpänä venäläisenä naisrunoilijana.

Nikolai Vasiljevitš Gogol 1809–1852 oli Ahmatovan tapaan ukrainalaissyntyinen mutta enimmäkseen Venäjällä elänyt kirjailija, joka puolestaan on yksi Venäjän kirjallisuuden kultakauden suurista mestareista.

Molemmat kirjailijat ovat tänä vuonna ajankohtaisia, sillä Gogolin syntymästä tulee kuluneeksi 205 ja Ahmatovan syntymästä 125 vuotta.