Konsta Jylhän musiikki soi Mikkolan Navetassa

Konsta Jylhän viulu vaikeni 30 vuotta sitten. Hänen musiikistaan on kuitenkin mahdollista nauttia edelleen, ja sitä on nyt mahdollista kuulla Mikkolan Navetalla sunnuntaina 19. lokakuuta kello 16 alkaen. Musiikkia esittää Ulla Haili ja Helluntaiseurakunnan kuorolaiset.

Jylhän musiikki soi suoraan suomalaisten sielunmaisemaan. Suomen tunnetuin kansanpelimanni nimitettiin mestaripelimanniksi vuonna 1970, ja hän sai Pro Finlandia mitalin vuonna 1978. Konsta Jylhä yhdessä vaimonsa Rebekan kanssa koki hengellisen herätyksen eli uskoontulon. Uskoontulo toi mukanaan syvällisen sanoman hengelliseen musiikkiin.

Eija Merilän tulkitsemana syntyi albumi, jota on myyty yli 80 000 kappaletta, ja se lienee eniten myyty hengellinen äänite Suomessa. Myös Konstan tytär Ulla Haili teki äänitteen, joka on loppuunmyyty. Lisäksi Samuli Siren ja muut muusikot ovat levyttäneet Konstan tuotantoa. Hengellinen musiikki syntyi raamattupiirissä Pyhän Hengen lahjojen välityksellä. Sanoittajiksi merkittiin Rebekka Jylhä, Ulla Haili ja Seppo J. Järvinen.

Kaikkien tuntema Konsta Jylhän Suvivirsi kilpailee perinteisen suvivirren kanssa, muita tunnettuja lauluja ovat Uutta virttä nyt laulaa, Pyhäaamu Herran temppelissä sekä Kolkuttakaa niin minä avaan.