Pakkovoitto kauden kehnoimmalla pelillä

Niko Nurminen heitti kymmenen pistettä, kun Luja-Lukko kukisti sarjajumbon Yhteiskoulula.

Koripallon viitosdivisioonan kärkipaikalle noussut Pälkäneen Luja-Lukko otti tiistaina kotisalillaan ”pakkovoitoin” lohkon hännille yllättäen valahtaneesta Koukkupolvista.

Molemmat joukkueet lähtivät peliin vajaamiehisinä. Kotijoukkue sai jalkeille kahdeksan pelaajaa, vastustaja oli liikkeellä ”kaikki pelaa” -hengessä ilman vaihtomiehiä.

Luja-Lukon tarkoituksena oli juosta ottelu selväksi heti alussa. Siitä ei tullut mitään, koska heittotarkkuus vapaistakin paikoista oli surkeaa.

Tamperelaisilta löytyi korinaluspelaajia, ja joukkue pystyi hidastamaan peliä. Niinpä kotijoukkue johti avausjakson jälkeen odotuksiin nähden ”vain” 14–9.

Toinen jakso jatkui samoissa merkeissä. Koukkupolvet piti pelin hitaana ja hyökkäsi mies miestä vastaan tai kahdella pelaajalla. Muutama pallonmenetyskään ei haitannut, kun pälkäneläisten nopeat hyökkäykset eivät toimineet. Luja-Lukko kasvatti johtoaan vain kahdella pisteellä, joten peli oli kaikkea muuta kuin selvä.

Sama meininki tauon jälkeen: kauden kehnointa peliä ja huonoja ratkaisuja. Ilman vaihtomiehiä taistellutta ja pelisuunnitelmaansa esimerkillisesti noudattanutta vastustajaa onnistuttiin rankaisemaan koko ottelun aikana ainoastaan yhdellä kolmen pisteen korilla. Sekin syntyi ottelun viimeisellä minuutilla.

Pälkäneen 60–47 voiton ansiosta joukkue jatkaa sarjakärjessä. Jatkossa pelin täytyy kuitenkin parantua, mikäli Luja-Lukko mielii tavoitella sarjanousua.

Luja-Lukon paras pistemies oli jälleen Tomi Ingman 18 pisteellä. Myös koko muu joukkue pääsi pisteille: Niko Nurminen ja Jaakko Saukkonen 10, Jussi Romu 9, Joonas Saukkonen 8, Jussi Palomäki 5, Jukka Niemi ja Sami Rantanen 1.

Jäljellä on viisi ottelua, joista kovimmat panokset on hiihtolomien jälkeen pelattavassa kärkiottelussa. Sitä isännöivä Tampereen NMKY:n kakkosjoukkue on sarjataulukossa kaksi pistettä Pälkäneen perässä. Ennen sitä pälkäneläiset matkaavat vielä Kyröskoskelle sarjakolmosen Nakkelijoiden vieraaksi.