Valon juhla juhannus

Ensi viikonloppuna vietämme keskikesän juhlaa juhannusta. Se on saanut nimensä Johannes Kastajasta, joka oli Jumalan lähettämä Jeesuksen edelläkävijä, profeetta.

Juhannus on yöttömän yön, valon ja keskikesän juhla. Johannes osoitti Jeesusta, josta hän sanoi:Katso Jumalan Karitsa, joka ottaa pois maailman synnin. Jeesus itse sanoi olevansa maailman valkeus. Johanneksen evankeliumissa sanotaan Tuli mies, Jumalan lähettämä, hänen nimensä oli Johannes. Hän tuli todistamaan valosta, jotta kaikki uskoisivat siihen. Ei hän itse ollut tuo valo, mutta valon todistaja hän oli. Uskomalla Jeesukseen me pelastumme.. Johanneksen evankeliumi sanookin: Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi oikeuden tulla Jumalan lapsiksi.

Johannes kehotti myös parannukseen. Hän ei pelännyt nuhdella edes Herodesta.

Johannes Kastajalla oli oikeanlainen asenne elämässään. Hän ei omistanut mitään, ei tavoitellut suosiota ja mainetta, vaan kehotti ihmisiä katsomaan Kristukseen, joka voi pelastaa, auttaa, nostaa ja viedä perille Isän kotiin.

Johanneksen päivänä juhannuksena saamme nauttia ihanasta kesästä, kukkien ja puiden huumaavasta tuoksusta, vihreydestä ja kauneudesta, lintujen laulusta, veden välkkeestä, valosta; kaikista lahjoista, joita Taivaan Isä antaa meille. Saamme iloita, että nimemme ovat kirjoitettuina Jeesuksen ansion tähden Elämän Kirjaan.

Siunattua juhannusta Sinulle!

Paula Eloranta