Olen mielistynyt sinuun

Juhannuksena näimme Suomen siniristilipun liehumassa salossa. Risti lipussa muistuttaa, että juhannuksella on myös kristillinen perinteensä. Juhannusta vietetään Johannes Kastajan muistoksi.

Johannes syntyi merkillisellä tavalla. Johanneksen vanhemmat olivat jo iäkkäitä, eikä lapsen saaminen ollut enää mahdollista. Jumala oli nähnyt kuitenkin toisin. Pappi Sakarias sai ilmestyksessä tiedon, että he tulisivat saamaan pojan. Lapselle annettiin nimi Johannes, mikä tarkoittaa: Herra on armollinen.

Matteuksen evankeliumin kolmannessa luvussa kerrotaan Johannes Kastajan julistuksesta: ”Kääntykää, sillä taivasten valtakunta on tullut lähelle!”

Hän julisti Jumalan armoa, pelastusta ja syntien anteeksiantamista. Johannes valmisti ihmisiä siihen, että he voisivat uskoa Jeesukseen, joka oli tulossa maailmaan hänen jälkeensä.

Julkisen toiminnan alkaessa Jeesus sai kasteen Johannekselta. Jeesuksen kasteen hetkellä oli läsnä koko Jumalan kolmiyhteys. Poika kastettiin, Pyhä Henki laskeutui kyyhkysen lailla ja Isä puhui.

Lause, jonka Isä Jumala puhui kasteen hetkellä kuului: Sinä olet minun rakas Poikani, sinuun minä olen mielistynyt.

Tänä päivänä on lupa uskoa nämä Jumalan sanat osaksi omaa elämää. Isä Jumala sanoo: Sinä olet minun rakas lapseni, sinuun minä olen mielistynyt.

 

Mikko Wennström

Kesäteologi, Kangasalan seurakunta