Lahja Taivaasta

Vietimme juuri Joulua, Jeesuksen syntymäjuhlaa. Kotimme on kaunistettu monin joulukoristein ja olemme kantaneet sisään joulukuusen, tuon ikivihreän puun, jonka jokaista oksanpäätä koristaa risti. Sen juurelle keräsimme lahjoja, kauniita paketteja, joiden tarkoituksena on tuoda iloa rakkaillemme. Jouluvalot, kynttilän liekki, enkelikellojen kilinä ja piparin tuoksu luovat tunnelman joka jää lapsen mieleen ja jättää sydämeen joulun kaipuun. Joululla on paikkansa meidän kristittyjen elämässä. Vaikka kuinka kiireisen ajan keskellä kukin elää talven pimeintä aikaa, meillä on hyvä syy pysähtyä ja miettiä elämämme tarkoitusta ja sisältöä.

Onko Jeesus elämämme keskiössä muulloinkin kuin jouluna, vai onko silloinkaan? Kristinusko on tuonut kansallemme paljon hyvää jonka olemme jo vaarassa kadottaa: Toisen ihmisen kunnioittamisen, anteeksiannon, lähimmäisenrakkauden, muutamia mainitakseni. Mitä merkitystä on elämällä jos se on vain tämä ohikiitävä hetki? Jeesus toi meille tullessaan anteeksiannon ja iankaikkisen elämän. Ne on lahjoja jotka Taivaallinen Isämme tahtoo antaa rakkailleen, meille jotka olemme Hänen nimeensä kastetut ja otetut Hänen lapsikseen, eikä ainoastaan meille vaan kaikille ihmisille koko luomakunnassa.

Paavali kirjoittaa: tämä sana on varma ja tosi, että Jeesus Kristus on tullut syntisiä pelastamaan, joista minä olen suurin. se oli murheen täyttämä tunnustus, sillä pyrkimys hyvyyteen oli saanut hänet tekoihin jotka olivat raskaita sekä Jumalan että ihmisten edessä. Mutta hän sai armon ja tehtävän julistaa evankeliumia jota hän ennen hävitti. Paavali jos kuka tiesi Herramme armon syvyyden ja hän julistaa sitä myös meille. Tartu armoon, sillä muuta pelastusta ei meille ole annettu. Joka paljon saa anteeksi se rakastaa paljon joka vähän saa anteeksi se rakastaa vähän. Ihmeellinen evankeliumi, jossa ensimmäiset tulevat viimeisiksi ja viimeiset ensimmäisiksi.

Tänä joulun aikana, aloittaessamme Uutta Vuotta, jos Herra Suo ja Me Elämme, ottakaamme uskossa vastaan se armolahja, jonka meidän Taivaallinen Isämme lähetti ja joka voi meidän sielumme pelastaa iankaikkiseen elämään. Sen vertauskuvana koristaa Joulukuusi tänäkin vuonna kotejamme.

Siunattua Uutta Vuotta!

 

Karin Uotila
Kangasalan seurakunnan johtava lapsityönohjaaja

Karin_Uotila