Kelkkajengi potkutteli voittoisasti

Porkukelkkavormuloiden aika-ajoissa ratkaistiin lähtöasemat varsinaista kilpailua varten.
Potkukelkkavormuloiden aika-ajoissa ratkaistiin lähtöasemat varsinaista kilpailua varten.
Mikkolan navetan pihapiirissä riitti talvikirmaajia.
Mikkolan Navetan pihapiirissä riitti talvikirmaajia.

Viime vuonna Mikkolan Navetan pihamaalla piti kaapia lunta perinteisten potkukelkkavormuloiden kilparadalle. Tänä vuonna Talvikirmauksessa lunta oli riittävästi, ja potkuttelijat pääsivät kisaamaan loistavissa olosuhteissa. Viisi joukkuetta – Ladyt, Pöljät, Pahvipäät, Kelkkajengi ja Pasin putki – kelkkailivat mittaa toisistaan. Sääntöjen mukaan ensimmäisenä maaliin selvinnyt joukkue voitti, vaikka myös tuomareiden lahjonta oli tässä leikkimielisessä kilpailussa suotavaa. Tiensä voittoon potkutteli tänä vuonna Kelkkajengi.

Pop up-kahvilassa sähinää

Tyhjin vatsoin ei tarvinnut kirmailla, kun Mikkolan Navetan pop up-kahvila pistettiin pystyyn Talvikirmauksen ajaksi. Yhdistysaktiivit Outi Nummi, Pia Suhonen ja Seppo Rinne saivat huhkia urakalla, kun kahvilassa kävi melkoinen sähinä. Hernekeitto, pannukakku, tuore leipä ja pulla kävivät kaupaksi. Kahville pääsee jatkossakin.

– Kevään mittaan on tarkoitus Navetan puitteissa pitää useampia pop up-kahviloita lauantaisin ja tapahtumien yhteydessä, Seppo Rinne kertoi.

Lisäksi Aitoon koulutuskeskus pitää tiloissa torstaisin vohvelikahvilaa.

– Toiveissa on myös kesäkahvila viitenä päivänä viikossa.

Seppo Rinne tarjoaa hernekeittolounasta Pirkko Syrjäselle Talvikirmauksen ajaksi pystyyn laitetussa pop up-kahvilassa.
Seppo Rinne tarjoaa hernekeittolounasta Pirkko Syrjäselle Talvikirmauksen ajaksi pystyyn laitetussa pop up-kahvilassa.

Terveyskonstit painoon

Navetan luentosalissa Mikko Kiio johti jutustelua terveyskonsteista ja elämänviisauksista. Mies veisti punasipulista viipaleita ja kehotti asettamaan sellaisen kielen päälle ja imeskelemään usean tunnin ajan, mikäli yskä vaivaa tai kurkkua ärsyttää. Ja kaikkihan meistä ovat kuulleet kikkoja hikan karkotukseen.

– Ne kaikki perustuvat pallean jännitykseen, Mikko Kiio summasi.

Jos oma konsti terveyden ylläpitoon tai viisaus elämää varten löytyy muistin syövereistä muillekin jaettavaksi, voi sen käydä tiputtamassa Navetalle jäävään keruuastiaan. Tavoitteena on painaa luopioislaisten, pälkäneläisten ja kangasalalaisten viisauksista julkaisu seuraavaan Talvikirmaukseen. Mahdollisia terveysniksejään voi lähettää myös Kiion sähköpostiin: nikkarimikko@suomi24.fi

Lapsia ja aikuisiakin ilahdutti Hämeen kuninkaallisen nukketeatterin Susi ja punahilkka-esitys ja pihalla pääsi heittäytymään napakelkan kyytiin.