Rakkauden voimaa seurakuntatalossa

Ilkka Rytilahti.
Ilkka Rytilahti.

Pälkäneen seurakuntatalossa pidetään Raamattuopetuksia loka-marraskuun aikana. Luennot pitää pastori Ilkka Rytilahti Suomen Raamattuopistosta, ja kahdella viimeisellä kerralla mukana on myös lääkäri Veli-Pekka Joki-Erkkilä. Tilaisuudessa on esillä laaja valikoima kristillistä kirjallisuutta. Järjestäjinä ovat Pälkäneen seurakunta, Suomen Raamattuopisto ja Agricola-opintokeskus.

Luennot pidetään teemalla Rakkauden voima. Miksi olet olemassa? Mikä on oman ja kaiken olemassaolon takana? Mikä on todellisuuden keskus? Sattuma? Materia? Tyhjyys? – Rakkaus! Toki näemme maailmassa ja elämässä jatkuvasti kaikenlaista rikkinäisyyttä. Niin valtavaa rakkaudettomuutta, että siihen on pakahtua. Mutta tämä ilmentää nimenomaan sitä, miten olemme kääntäneet selkämme rakkaudelle. Elämässä on kyse rakkaudellisista suhteista, ja juuri niissä me olemme epäonnistuneet. Rakkautemme on valikoivaa ja särkyvää. Se ei ole puhdasta kuten Hänellä, joka on rakkauden ikuinen lähde.

Jumala on rakkaus, joka välittää ja kestää. Hän on rakkaus, joka haluaa saattaa meidät yhteyteensä, asettua meihin, uudistaa meidät ja vaikuttaa kauttamme. Rakkaus on elämän suurin muutosvoima. Ja se on löydettävissä tänäänkin. Elämä voi muuttua Hänen yhteydessään.