Kulkumies sai lisäkonsertin, kun ensimmäinen myytiin loppuun

Tapani Kansa esiintyy Kangasalla kahdesti lokakuun lopulla. Suosikkilaulajan lauantainen konsertti Kangasala-talossa 24. lokakuuta myytiin loppuun, mutta hänelle saatiin järjestettyä toinen konsertti samalle päivälle. Lisäkonsertti pidetään kello 15.30.

Kangasalan konsertti on osa Tapani Kansan Kuljen taas kotiinpäin -kiertuetta, jossa hän esiintyy yhdessä Tessa Virta Orkesterin kanssa eri puolilla Suomea ja juhlistaa samalla kolmen suuren suomalaisen musiikkipersoonan syntymän satavuotisjuhlavuotta. Kiertueella kuullaan Toivo Kärjen, Tapio Rautavaaran ja Olavi Virran lauluja.

– Minulla on ollut kunnia tuntea niin Topi Kärki, Tapsa Rautavaara kuin Olavi Virtakin. He ovat olleet kaikki minulle esikuvia ja jokaisella heistä on ollut suuri merkitys uralleni. Kiertueella pääsen esittämään monia minulle tärkeitä lauluja, kuten Hopeinen kuu, Onni jonka annoin pois, Eron hetki on kaunis, Muista minua, Isoisän olkihattu sekä Kulkuri ja joutsen, Tapani Kansa kertoo.

66-vuotiaan laulajan ura on suomalaisartistien joukossa yksi monipuolisimmista ja menestyksekkäimmistä. Jo viiden vuosikymmenen ajan kestänyt ura on tehnyt hänestä yhden kotimaisen iskelmätaivaan elävistä legendoista.

– Olen saanut kokea elämässäni ja urallani monia huikeita asioita. Välillä on haikeaa istua alas ja muistella menneitä vuosikymmeniä. Mutta ennen kaikkea on hienoa saada edelleen kaikkien näiden vuosien jälkeen esiintyä ihmisille ja antaa heille nautintoa hienosta musiikista ja upeista tunnelmista, Kansa miettii.

Kansa nousi tunnetuksi vuonna 1968 jättihitillään Delilah, joka komeili kolme kuukautta listaykkösenä. Sittemmin Kansan levyttämiä, iskelmähistorian klassikoiksi kääntyneitä kappaleita ovat olleet muun muassa Käymme yhdessä ain, Kuljen taas kotiinpäin, Päättyneet on päivät, Ei itketä lauantaina ja Eloise.

Yhteistyö Tapani Kansan ja pianisti-orkesterinjohtaja Tessa Virran välillä alkoi runsaat 20 vuotta sitten Betonimylläri-kiertueella. Tessa Virta toimi myös kapellimestarina Kansan kultaa myyneellä Päivä jolloin rakastat -albumilla. Lisäksi hän on ollut lukuisilla Kansan konserttikiertueilla orkesterinjohtajana ja pianistina. Tessa Virta on itse julkaissut kolme sooloalbumia.

Kangasala on konserttikiertueen toiseksi viimeinen pysähdyspaikka.

Sinä lauantaina ei itketä: Tapani Kansa esiintyy Kangasalla 24. lokakuuta.
Sinä lauantaina ei itketä: Tapani Kansa esiintyy Kangasalla 24. lokakuuta.