Tyhjän sylin messu – kirkossa hetki tyhjään syliin liittyvien tunteiden ja surun käsittelylle

Lapsettomuus ja lapsen menetys ovat elämän suurimpia suruja, jotka koskettavat monen ihmisen elämää. Vaikka lapsettomuuteen ja lapsen menetykseen liittyvä suru on usein kätkettyä, surun kanssa ei tarvitse kulkea yksin. Yksi mahdollisuus lohdun saamiseen on Kangasalan kirkossa lapsettomien lauantaina järjestettävä Tyhjän sylin messu. Tilaisuus on avoin kaikille, joita tyhjä syli jollakin tavoin koskettaa.

Tyhjän sylin messu on luonteeltaan musiikkipainotteinen hetki, johon sisältyy laulua, hiljentymistä, rukousta ja ehtoollisen vietto. Messun aikana kirkossa on lisäksi mahdollista liikkua, käydä rukousalttareilla sekä sytyttää tuohuksia. Tilaisuuden jälkeen kirkossa on tarjolla teetä sekä mahdollisuus keskusteluun ja henkilökohtaiseen esirukoukseen.

– Messussa on myös täysi vapaus vain olla ja istua rauhassa omalla paikallaan. Ei ole pakko suorittaa tai tehdä mitään, mikä ei tunnu omalta, kertoo tilaisuutta järjestävä seurakuntapastori Elina Oksanen.

Tyhjän sylin messun tarkoituksena on mahdollistaa turvallinen hetki tyhjään syliin liittyvien tunteiden ja surun käsittelylle.

– Toivoisin, että yhdessä vietettävä messu voisi luoda osallistujille myös lohdun ja toivon näköaloja siitä, miten Jumala ei jätä meitä surujemme kanssa koskaan yksin, Oksanen sanoittaa.

Tyhjän sylin messu lauantaina 11.5. kello 18 Kangasalan kirkossa. Messua ovat toteuttamassa Elina Oksanen, Laura Niska, Anni Haikarainen, Jukka Heroja, Elina Honkonen ja Maija Peltola. Tilaisuus striimataan seurakunnan YouTube-kanavalle.

Maija Peltola