Etälukion ovet avautuvat myös pälkäneläisille aikuisopiskelijoille

Syksyllä myös pälkäneläisille tarjoutuu mahdollisuus aikuislukion suorittamiseen ja samalla lukion opetustarjonta monipuolistuu Pälkäneellä. Yli 18-vuotiaat opiskelijat voivat suorittaa aikuislukion etä- ja verkko-opintojen avulla. Opetuksen toteutuminen edellyttää, että ryhmään löytyy riittävä, vähintään seitsemän sitoutuneen aikuisopiskelijan, joukko. Opetukseen voi osallistua myös kurssien uusijoita tai tutkinnon täydentäjiä.

Pälkäneen sivistystoimen ja Valkeakosken kasvatus- ja opetustoimen välinen sopimus on peruja hyvin käynnistyneestä yhteistyöstä Valkeakoski-Opiston kanssa.

Opetuksen järjestää Valkeakosken Tietotien lukio yhteistyössä Tampereen aikuislukion, Pirkanmaan aikuislukion ja Valkeakoski-Opiston kanssa. Videoneuvotteluyhteyksiin perustuva opetus välittyy Valkeakoskelta tai muilta yhteistyökouluilta Pälkäneelle. Vastaava järjestely on käytössä jo esimerkiksi Kangasalla.

Aikuislukion opetussuunnitelma täydentää samalla Pälkäneen lukion opetustarjontaa, kun oppilaat voivat maksutta suorittaa yksittäisiä kursseja niin sanotun videolukion kautta. Näin esimerkiksi kielitarjontaa voidaan lisätä.