LP Kangasala aloittaa kauden kotiyleisön edessä lauantaina

LP Kangasalan valmentaja Ismo Tahvanainen katsoo lentopalloliigakauden alkuun luottavaisena. Joukkueen runko on pysynyt pitkälti samana kuin viime kaudella, loukkaantumisilta on vältytty, harjoituspelit ovat sujuneet hyvin, ulkomaalaishankinnat näyttävät onnistuneilta ja nuori joukkue valmentajineen on vuoden kokeneempi.

– Meillä on sellainen joukkue, jolla voi mennä pitkälle. Hienoa työtä taustaryhmältä saada kasaan tällainen ryhmä, Tahvanainen tuumaa.

Pronssijoukkueella oli imua, ja seuralla oli tarjokkaita jatkoaan pitkään miettineiden Heidi Rovanperän ja Leena Havusen paikalle. Kaksikon ratkaisuja ei lopulta jääty enää odottamaan, vaan joukkueeseen napattiin Maria Eskola ja Roosa Koskelo.

Työtä Sherri Williamsin lisäksi toisen ulkomaalaisvahvistuksen löytämiseksi tehtiin pitkään, mutta päävalmentaja on lopputulokseen tyytyväinen: Magda Maras sopii joukkueen pelityyliin erittäin hyvin.

Tavoite on asetettu kovemmaksi kuin viime kaudella, jolloin joukkue lähti hakemaan pudotuspelipaikkaa. Nyt rima on asetettu viime vuoden lopputuloksen tasalle eli mitalijuhliin.

Joukkueen pelityyliä on hiottu viime kautta nopeammaksi, Tahvanaisen mukaan varsin yksinkertaisesta syystä.

– En ole oikein koskaan ymmärtänyt, miksi vastustajan torjunnalle ja puolustukselle pitäisi antaa aikaa järjestäytyä. Muutoksen myötä pyritään aiempaa aggressiivisempaan ja liikkuvampaan puolustukseen, ja peli on yleisöön menevää.

Tyylinmuutos näyttää onnistuneelta ratkaisulta harjoituspelien tulosten valossa. Tahvanainen kuitenkin uskoo, ettei joukkueen peli ole vielä täysin ”valmista” kauden alkumetreillä.

LP Kangasala avaa kautensa lauantaina kotikentällään Pitkäjärvellä Pieksämäkeä vastaan. Joukkuetta kuvaillaan ”yllätysvalmiiksi” – kuten LP Kangasalaa viime kaudella. Pronssijoukkueena LP:ltä puolestaan vahvoja otteita menestystä osataan jo odottaa.

– Emme ole missään tapauksessa enää se yllättäjäjoukkue, mikä on kova paikka. Itse lähdin mukaan tietoisena siitä. Ihan varmasti meillä tulee vaikeita hetkiä, mutta pitää tehdä nöyrästi töitä ja toivoa että onneakin on matkassa, Tahvanainen summaa.

Joukkueen viimeistelyturnauksesta on kattava raportti seuran kotisivuilla.

Ylöspäin, näyttää LP Kangasalan valmentaja Ismo Tahvanainen joukkueelleen.